-Είναι αφέλεια, ή μήπως σκοπιμότητα, από την πλευρά του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η επίκληση βοήθειας, στρατιωτικής προφανώς, από την Δύση, δηλαδή το ΝΑΤΟ (πρωτίστως) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του; Πως θα μπορούσαν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία χώρα που δεν είναι μέλος τους; Και δεν εννοούμε την αποστολή οπλικών συστημάτων και άλλου στρατιωτικού υλικού, αλλά την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων. Ο Β. Ζελένσκι γνώριζε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να εμπλακεί στρατιωτικά, γιατί αυτό θα σήμαινε άμεση σύγκρουση με την Ρωσία. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει στρατιωτική δύναμη, αυτό που αποκαλούν κάποιοι «ευρωστρατό», για την πραγματοποίηση τέτοιων επιχειρήσεων. Ασφαλώς, η επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που βλέπει τον ρωσικό κλοιό να στενεύει γύρω από το Κίεβο και τις άλλες πόλεις. Και τους συμπατριώτες του, να εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα.

-Δεν θα εκπλαγούμε εάν ο Β. Ζελένσκι «συρθεί» σε νέα συμφωνία με την ρωσική πλευρά και στην συνέχεια κατηγορήσει ανοιχτά την Δύση, ότι κορόιδεψε τον ίδιο και τον ουκρανικό λαό! Αν όμως προβεί σε συμφωνία με την Ρωσία, πρέπει να ξεχάσει πως η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πιθανόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην συμφωνία αυτή, θα αναγκαστεί να δεχτεί τους όρους της άλλης πλευράς. Κατά την άποψη μας, είναι ζήτημα χρόνου να γίνει μία τέτοια συμφωνία. Διότι, χωρίς την στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει στην ασύγκριτη ανωτερότητα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής.

-Η «λεόντεια» συμφωνία, μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, θεωρούμε πως δεν θα λύσει οριστικά το «ουκρανικό» ζήτημα, όπως δεν το έλυσε η συμφωνία του Μινσκ. Ακόμα, πιστεύουμε ότι δεν θα σταματήσει την επεκτατική διάθεση της Ρωσίας, η οποία θα «πατήσει» πάνω στην (πολιτική και στρατιωτική) καθυπόταξη της Ουκρανίας, για να εκφοβίζει τις όμορες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, ώστε να επιβάλλει την θέληση της. Η Ουκρανία θα είναι το απτό παράδειγμα όχι μόνο για τις χώρες αυτές, αλλά και για την Δύση, της κυριαρχίας της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης.

-Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, πιστεύουμε, η Ελλάδα να σώσει την ανθρωπότητα από την απειλή μιας παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης! Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να διοργανώσει μία «συνάντηση κορυφής», με στόχο την επίλυση του «ουκρανικού» ζητήματος, στην οποία εκτός από τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θα συμμετάσχουν ανώτεροι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ειρηνική επίλυση του «ουκρανικού» ζητήματος, γιατί στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας ζει μεγάλος αριθμός ομογενών, που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

-Προτείνουμε η «συνάντηση κορυφής» να γίνει σε ένα ιερό τόπο για την παγκόσμια κοινότητα. Κάπου διαβάσαμε, για τον τόπο αυτό, ότι: «Όπως σήμερα τα Ιεροσόλυμα θεωρούνται «Άγιοι Τόποι» των Χριστιανών και η Μέκκα των μουσουλμάνων, έτσι και η Δωδώνη τόσο κατά την προϊστορική περίοδο, όσο και κατά τους ιστορικούς χρόνους, υπήρξε ιερός χώρος και κατ εξοχήν πνευματικό κέντρο του απανταχού ελληνισμού της αρχαιότητας». Σε έναν τέτοιο «ιερό χώρο», λοιπόν, μπορεί να σφραγιστεί η ειρήνη και οι συμμετέχοντες να δεσμευτούν, με «ιερό όρκο», στην τήρηση των όρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ