Και νομίζαμε ότι μόνο εμείς και κάποιοι συνάδελφοι είμαστε αυτοί που τα βάζουμε συχνά πυκνά με τους τρεις βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ, και σκεφτόμασταν να ανασκοπήσουμε τη στάση μας και να την αναθεωρήσουμε αν καταλήγαμε ότι τους αδικούμε. Απάντηση στα ερωτήματά μας, έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος δήλωσε, ότι αν πραγματικά θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα οι κυβερνητικοί μας βουλευτές, μπορούν να καταργήσουν το νόμο για τις ατομικές συμβάσεις.

Θα μας πείτε, αυτόν τον νόμο, δεν τον έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σωστά! Αλλά τι είδους αριστερή κυβέρνηση λέει πως είναι, όταν αφήνει τον νόμο αυτόν σε ισχύ, αφού είναι γνωστό σε όλους, ότι τον εκμεταλλεύονται και εργοδότες που καθόλου δεν βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, όπως στην περίπτωση της ELFE και των άλλων εταιρειών του Λαυρεντιάδη.

Αφού ο ίδιος ο νόμος δεν προστατεύει πιά τους εργαζόμενους, γιατί να το κάνει ένας ιδιώτης (και μάλιστα του είδους του Λαυρεντιάδη), που έχει ως στόχο το κέρδος; Όχι πως είμαστε κατά του κέρδους, αντίθετα μάλιστα. Ωστόσο, αυτό πρέπει να προκύπτει από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κι όχι από την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ