– Με την πρώτη βροχή και τον αέρα που φύσηξε, η παραλιακή οδός Ερυθρού Σταυρού και η προβλήτα κατά μήκος αυτής, γέμισαν με κομμάτια από σκισμένες αφίσες και πλακάτ, που ανήρτησε κάποιο κόμμα για τις εκδηλώσεις του στην πόλη της Καβάλας.
– Κάποτε, πρέπει οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων, να δείξουν ενδιαφέρον για την καθαριότητα της πόλης, του Δήμου και όλου του Νομού Καβάλας. Εκτός του ότι οφείλουν να μην αναρτούν πανό, αφίσες και πλακάτ όπου θέλουν, έχουν υποχρέωση να τα μαζεύουν όταν τελειώσουν τις δράσεις που διαφημίζουν.
– Όμως, επιδεικνύουν αδιαφορία και το υλικό αυτό παραμένει αναρτημένο για ημέρες, εβδομάδες, ή και μήνες! Λόγω των καιρικών συνθηκών καταστρέφονται και ρυπαίνουν το περιβάλλον.
– Αφού, λοιπόν, αδιαφορούν, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν το καλό παράδειγμα προς τους ιδιώτες που κάνουν το ίδιο, μαζεύοντας το υλικό αυτό και διαθέτοντάς το προς ανακύκλωση, για παράδειγμα, στους ειδικούς κάδους, καλούμε τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας, να λάβουν αυστηρά μέτρα και να επιβάλλουν πρόστιμα σ’ αυτούς που ρυπαίνουν.
– Τα κόμματα δεν είναι υπεράνω των νόμων και έχουν υποχρέωση να σέβονται την καθαριότητα των κοινόχρηστων και δημόσιων χώρων. Δυστυχώς, εξαιτίας της έλλειψης ελέγχου και επιβολής προστίμων, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τη σωστή εικόνα του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.
– Τον ερχόμενο Απρίλιο, όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί την Καβάλα και ειδικότερα τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επισκεπτών από την Γερμανία.
– Η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO λειτούργησε ως «πόλος έλξης» για τους Γερμανούς. Η δήμαρχος Καβάλας είπε, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή, σε συνδυασμό με το Άγιο Όρος, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές.
– Αντιλαμβάνεστε, επομένως, πόσο σημαντικό γεγονός είναι η ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία της UNESCO και την προοπτική που δίνει στον Δήμο Καβάλας, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
– Είναι ανάγκη, να προετοιμαστούν με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
– Η Δ. Τσανάκα θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον μητροπολίτη Φ.Ν.Θ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ