-Θα είναι λυπηρό αν η Καβάλα χάσει την μία από τις τρεις θέσεις στο πρωτάθλημα της National League 2 της περιόδου 2024-2025. Δεν πρέπει η θέση αυτή, που αφήνει «κενή» η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, να καταληφθεί από ένα σωματείο εκτός του Νομού Καβάλας. Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν: η Αγία Βαρβάρα που παρέμεινε στην κατηγορία, πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία και ο «Αστέρας», που αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

-Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα της National League 2, να αγωνίζονται τρία σωματεία από την πόλη της Καβάλας. Ωστόσο, η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέσυρε την συμμετοχή και θα κάνει «επανεκκίνηση» από το περιφερειακό πρωτάθλημα. Κατά την άποψη μας, δεν έκλεισε μόνο ο αγωνιστικός κύκλος στις εθνικές κατηγορίες, αλλά ο κύκλος της ύπαρξης του σωματείου αυτού. Η εικόνα στις κερκίδες του γυμναστηρίου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με τους λιγοστούς θεατές, δείχνει πως η «Ένωση» δεν εκπροσωπεί, πλέον, την Καβάλα. Αλλά και την Καβαλιώτικη καλαθοσφαίριση!

-Η απόφαση της διοίκησης του σωματείου, για την ακρίβεια του επικεφαλής, Βαγγέλη Παππά, δείχνει επίσης κάτι πιο σημαντικό. Ότι, ο Βαγγέλης Παππάς έχει «κουραστεί» με την ενασχόληση με τον σύλλογο και θέλει να παραδώσει τα «ηνία» σε άλλον. Μάλλον έγινε κρούση σε υποψήφιο, ή υποψήφιους, που δεν τελεσφόρησε. «Παρά τις προσπάθειες δημιουργίας ενός δυναμικού σχήματος, με προοπτική για την παρουσία της ομάδος στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ, αυτό δεν κατέστη δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση. Και ποιος, άραγε, θα τολμήσει να αναλάβει ένα «καράβι» που «προσάραξε σε ξέρα»; Χωρίς αγωνιστική προοπτική και χωρίς την στήριξη του φίλαθλου κόσμου; Δυστυχώς, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, δεν είναι το παλιό brand name στην ελληνική καλαθοσφαίριση, όπως την χαρακτήρισε ο πρώην προπονητής της, Τζίμης Κουστένης.

-Η θέση της στην National League 2, κατά την άποψη μας, μπορεί και πρέπει να καλυφθεί από τον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα». Ο Α.Ο. «Καβάλα» είναι ένα από τα τρία ιδρυτικά σωματεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Ο υποβιβασμός του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στο περιφερειακό πρωτάθλημα προκάλεσε την συμφωνία των παραγόντων του, με τους παράγοντες του «Αστέρα» και του «Ηρακλή» Ποταμουδίων, για την διάλυση των τμημάτων καλαθοσφαίρισης και την ίδρυση της «Ένωσης». Με τον εθελούσιο υποβιβασμό της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, δίνεται η ευκαιρία να αποκατασταθεί η ιστορική «τάξη». Να γίνει, με καθυστέρηση μιας εικοσαετίας, αυτό που δεν έγινε τότε, το καλοκαίρι του 2003, δηλαδή να συμφωνήσουν τα σωματεία της πόλης στην ενίσχυση του Α.Ο.Κ., για να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες και να πρωταγωνιστήσει πάλι.

-Καλούμε και προτρέπουμε την διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», να καταθέσει (επίσημη) πρόταση για την απορρόφηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Έτσι, ο Α.Ο.Κ. θα αντικαταστήσει την «Ένωση» στην National League 2 και η πόλη θα έχει τρία σωματεία στο πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025. Στο πρωτάθλημα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επίσης, θα αγωνιστεί μία αναπτυξιακή ομάδα του Α.Ο.Κ., με παίκτες από τα τμήματα υποδομής της «Ένωσης» (εφήβων, παίδων). Έτσι, δεν θα μείνει κενή η θέση του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα αυτό.

-Πρόεδρε, Αντώνη Αντωνίου, είναι μία ιστορική ευκαιρία, να βρεθεί ο Α.Ο.Κ. πάλι σε εθνική κατηγορία και να αρχίσει η προσπάθεια να φτάσει ψηλά, να εκπροσωπήσει την Καβάλα στις υψηλές κατηγορίες, όπως η ομάδα ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ