-«Το Ολυμπιακό κολυμβητήριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας και ύστερα από έντεκα ολόκληρα χρόνια, καταφέρνουμε να το εντάξουμε ξανά στην ζωή της πόλης και των Αθηναίων». Αυτό δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράφοντας την σύμβαση για την παραχώρηση στον Δήμο του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου στην περιοχή του Ζαππείου μεγάρου για 25 έτη. Ενώ σε άλλους Δήμους της Ελλάδας ανακαινίζουν παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις και τις επανεντάσσουν στην ζωή των τοπικών κοινωνιών, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας ήρθε σε «συμφωνία επί της αρχής», για να παραδώσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας! Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Άγγελος Βλάχος, θυμήθηκε να διεκδικήσει το κολυμβητήριο, για να το εντάξει στην «χερσαία ζώνη» του λιμανιού «απόστολος Παύλος» και με (απώτερο) σκοπό στην χερσαία ζώνη της μαρίνας τουριστικών σκαφών. Ακόμα και αύριο να παραχωρηθεί το κολυμβητήριο στον Ο.Λ.Κ., για μία πενταετία, τουλάχιστον, θα βρίσκεται στην σημερινή άθλια κατάσταση! Κι ας λέει ο Δρ. Άγγελος Βλάχος ότι: «Η δική μας δέσμευση είναι να το καθαρίσουμε, να το αναδείξουμε και να το κάνουμε προσβάσιμο». Αυτά μπορεί να τα κάνει και ο Δήμος Καβάλας, φίλτατε διευθύνοντα σύμβουλε του Ο.Λ.Κ., έως ότου αρχίσει η κατασκευή της μαρίνας. Απορούμε γιατί τόσα έτη, που είναι εγκαταλελειμμένο το κολυμβητήριο, δεν ενδιαφέρθηκε ο Ο.Λ.Κ. να τα κάνει.
-Το ανοιχτό κολυμβητήριο κατασκευάστηκε σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Καβάλας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Η Γ.Γ.Α., στην συνέχεια, παραχώρησε την αθλητική εγκατάσταση στον Δήμο, γιατί τότε, την δεκαετία του 1970, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν δημόσιες. Τρεις δεκαετίες αργότερα, το ελληνικό δημόσιο «μεταβίβασε» πολλές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στους Δήμους. Έτσι, το ανοιχτό κολυμβητήριο έγινε δημοτικό. Όπως και το αθλητικό κέντρο στην περιοχή της Καλαμίτσας, που ονομάστηκε «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) δεν θα ζητήσει πίσω, εκτός από την ακτή, το οικόπεδο με το αθλητικό κέντρο, για να κατασκευάσει κάμπινγκ!
-Αντί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας να πιέζει την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, για να πάψει να προσβάλλει το παραλιακό μέτωπο της πόλης, θέλει να πάρει από τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες μία αθλητική εγκατάσταση! Είναι πραγματικά πολύ λυπηρή η στάση αυτή. Και δείχνει ότι ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, δεν ενδιαφέρεται για την ζωή της τοπικής κοινωνίας, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μετόχου του (ΤΑΙΠΕΔ). Ο μέτοχος του Ο.Λ.Κ. θέλει το ανοιχτό κολυμβητήριο, για να κατασκευάσει την μαρίνα και να φέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Ευχόμαστε η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, να μη «βάλει πλάτη» στο σχέδιο αυτό.
-Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, οφείλει να βρει χρήματα και να κάνει το κολυμβητήριο στολίδι για το παραλιακό μέτωπο και την πόλη. Θα του προτείνουμε την εξής λύση. Να «θυσιάσει» την κατεστραμμένη γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, για να «σώσει» το ανοιχτό κολυμβητήριο! Δηλαδή, να ζητήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να κατεδαφίσει την γέφυρα και να πάρει τα χρήματα που θα δοθούν για την κατασκευή καινούργιας γέφυρας, με σκοπό να ανακαινίσει ριζικά το κολυμβητήριο. Το ποσό είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.
-Τι λέτε ότι θα κάνει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας; Θα προσφύγει στο δικαστήριο; Αν προσφύγει η διοίκηση του Οργανισμού, γιατί ο Δήμος επαναλειτούργησε το κολυμβητήριο, θα είναι κατάπτυστοι οι διοικούντες τον Ο.Λ.Κ. Και οι υποκινητές τους!