• Ως απερχόμενος πρόεδρος, ο Άγγελος Τσατσούλης οφείλει να τηρήσει μία «ουδέτερη» στάση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να κρατήσει για τον εαυτό του τα σχόλια, τις κρίσεις, τις επικρίσεις και γενικότερα τις απόψεις για τους υποψηφίους που διεκδικούν τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας.
  • Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, όπως διαβάσαμε, μίλησε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για το «φαινόμενο Ζησίμου» και τον τρόπο που κινείται προεκλογικά ο συγκεκριμένος υποψήφιος. Με τον τρόπο που κινείται, είπε, υποβαθμίζει την εκλογική διαδικασία έχοντας σκοπιμότητα, διότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα, παρά τη δωδεκαετή θητεία του στη διοίκηση του φορέα.
  • Ο Άγγελος Τσατσούλης και ο Παύλος Ζησίμου, υποτίθεται πως είναι, ακόμα, συνεργάτες στο διοικητικό σχήμα του Επιμελητηρίου, όπως είναι ο νυν πρόεδρος με τον έτερο υποψήφιο, Μάρκο Δέμπα. Ωστόσο η σχέση των δύο πρώτων είναι διαταραγμένη εδώ και αρκετό καιρό. Δεν γνωρίζουμε, ακριβώς, τι ενοχλεί περισσότερο τον Άγγελο Τσατσούλη στη στάση του Παύλου Ζησίμου. Η αποστασιοποίηση του συμβούλου του από τη διοίκηση, ή, μήπως, οι εξηγήσεις που ζητούσε για κάποια θέματα στις συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής στις οποίες ήταν παρόντας;
  • Για την αποστασιοποίηση πρέπει να δώσει απάντηση ο ίδιος ο Π. Ζησίμου. Όσον αφορά τις εξηγήσεις που ζητούσε από τον Άγγελο Τσατσούλη σε κάποια θέματα, νομίζουμε πως είναι (αναφαίρετο) δικαίωμα κάθε μέλους του διοικητικού συμβουλίου να θέλει καλύτερη ενημέρωση, πέρα από τις έγγραφες εισηγήσεις των θεμάτων. Δεν έχει νόημα να διαβάζουν οι σύμβουλοι τις εισηγήσεις και να ψηφίζονται τα θέματα χωρίς συζήτηση. Τότε, οι συνεδριάσεις θα διαρκούσαν μερικά λεπτά και θα υπήρχε απόλυτη ομοφωνία. Στη συνεδρίαση ενός διοικητικού συμβουλίου και οποιουδήποτε οργάνου, οι σύμβουλοι δεν παρίστανται απλά για την ψηφοφορία. Δεν διαβάζουν, δηλαδή, τις εισηγήσεις από την προηγούμενη ημέρα, για να ψηφίσουν (υπέρ, ή κατά) στη συνεδρίαση.
  • Έτυχε να παρακολουθήσουμε αρκετές συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας. Σε μία από αυτές, τις σπάνιες φορές που ήταν παρών ο Π. Ζησίμου, οι ερωτήσεις που έκανε προς τον Άγγελο Τσατσούλη απαντήθηκαν με επιθετικό τρόπο. Ενοχλήθηκε ο πρόεδρος επειδή ο Π. Ζησίμου προσήλθε «αδιάβαστος» στη συνεδρίαση και δεν είχε διάθεση να επεκταθεί σε περισσότερες διευκρινήσεις, πέρα από αυτά που έγραφαν οι εισηγήσεις των θεμάτων. Η πάγια τακτική ήταν, να διαβάζει την εισήγηση του θέματος και μετά, να ρωτάει τους παρόντες συμβούλους εάν την εγκρίνουν.
  • Καλούμε τον Άγγελο Τσατσούλη να αφήσει εκτός του εκλογικού αγώνα τις προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες απέναντι στους υποψηφίους διαδόχους του και να ολοκληρώσει τη θητεία του με αξιοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ