-Η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Στην πορεία αυτή, σημαντική θα είναι η στήριξη των φιλάθλων της ομάδας. Την περασμένη Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης, ταξίδεψαν στο φιλόξενο χωριό του Νομού Κιλκίς γύρω στους εκατό φιλάθλους του Α.Ο.Κ. Η μικρής χωρητικότητας κερκίδα του γηπέδου «κατελήφθη» από τους Καβαλιώτες φιλάθλους, που κάθισαν μαζί με τους ντόπιους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Δεν σημειώθηκε το παραμικρό πριν, στην διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

-Ωστόσο, μας στεναχώρησε η αρνητική στάση μερίδας φιλάθλων, για την ακρίβεια τριών-τεσσάρων ατόμων, που σχολίαζαν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Α.Ο.Κ., γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα στο α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού. Πριν ακόμα αρχίσει ο αγώνας, επίσης, κάποιος εξέφρασε την «απορία» του, για την επιλογή του προπονητή, Τιμόθεου Καβακά, να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος αρκετούς από τους λεγόμενους «βασικούς» ποδοσφαιριστές. Ο Α.Ο.Κ. βρήκε απέναντι ένα «αμυντικό τείχος», που έκανε δύσκολη την επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του έγινε δυσκολότερη, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και των μικρότερων διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου. Στα παραπάνω προστέθηκε και η αρνητική κριτική, η «γκρίνια» θα λέγαμε, ορισμένων θεατών, για την αδυναμία δημιουργίας φάσεων που θα φέρουν ένα και περισσότερα τέρματα. Κι επειδή η μικρή κερκίδα απείχε ούτε δέκα μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο, κάθε αρνητικό σχόλιο ακουγόταν, πεντακάθαρα, μέσα στην «γαλήνια» απογευματινή ηλιόλουστη ατμόσφαιρα! Αντιλαμβάνεστε, δηλαδή, πόσο επηρέαζαν τα σχόλια την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. Η συνεχής «μουρμούρα» μερικών φιλάθλων μάλλον αύξησε τον εκνευρισμό και το άγχος των ποδοσφαιριστών, που εκείνη την δύσκολη ώρα ήθελαν ηρεμία, υπομονή και το «καθαρό μυαλό», για να βρούνε την λύση στο αγωνιστικό πρόβλημα.

-Προφανώς, μερικοί θεωρούν ότι ο Α.Ο.Κ. θα κάνει «περίπατο» σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος και θα «φορτώνει» τις άλλες ομάδες με αρκετά τέρματα. Κάνουν το λάθος να κρίνουν τις αντίπαλες ομάδες, από την δυναμικότητα και την θέση τους στην βαθμολογία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έχει τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Στην Κρηστώνη, ο Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε μία ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία και με σαφή πρόθεση να «χαλάσει» τον τρόπο παιχνιδιού και το μυαλό των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. Και όταν βρει την παραμικρή ευκαιρία, να αιφνιδιάσει τον ανώτερο αντίπαλο. Στο α΄ ημίχρονο, ίσως ο Α.Ο.Κ. να αντέδρασε λανθασμένα στην τακτική του Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης, ίσως οι ποδοσφαιριστές να μην ήταν πνευματικά έτοιμοι, για να αναπροσαρμόσουν γρήγορα το αγωνιστικό πλάνο. Εκεί που «κόλλησαν» ήθελαν την ηθική στήριξη, την ψυχολογική ώθηση, την επιβράβευση, από τους φιλάθλους. Διότι, ο ρόλος του φιλάθλου είναι αυτός, ακριβώς αντίθετος από την στάση των ολίγων που προαναφέραμε.

-Στην ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων, οι ποδοσφαιριστές «καθάρισαν το μυαλό», έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες από τον προπονητή που «διάβασε» την τακτική της γηπεδούχου ομάδας, έχοντας την ηρεμία του «παρατηρητή» από τον πάγκο και με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Α.Ο.Κ. σκόραρε δύο φορές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο! Ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί ενενήντα και πλέον λεπτά, τα οποία υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Γίνονται ωραίες ενέργειες, λάθη και ανατροπές! Καλούμε τους φίλαθλους να δείξουν υπομονή και θετικό πνεύμα. Ο πρωταθλητισμός είναι ψυχοφθόρος και η καλή ψυχολογία, ακόμα και στο «στραβοπάτημα», είναι κινητήριος μοχλός. Ζητάμε από τους φιλάθλους που δεν έχουν υπομονή, τουλάχιστον να μην «φορτώνουν» τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τους παράγοντες, με περισσότερη πίεση. Ο Α.Ο.Κ. είναι σε «καλό φεγγάρι» και σε κάθε παιχνίδι, θα κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ