Να ζητήσουν συγνώμη που καθυστέρησαν πέντε χρόνια το έργο του Ενυδρείου

0

Σε συνέχεια χθεσινού μας σχολίου, νομίζουμε ότι είναι η ώρα που θα πρέπει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς και ο τότε θεματικός Γιώργος Γερομάρκος θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη δημόσια που στάθηκαν αφορμή να καθυστερήσει η εξέλιξη του έργου του Ενυδρείου της Νέας Ηρακλείτσας κατά πέντε ολόκληρα χρόνια. Μας διόρθωσε ο πρώην Νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, ότι δεν έγινε καν δίκη για τις κατηγορίες που έκαναν σε βάρος του. Το Συμβούλιο Εφετών, αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν στοιχειώδεις ενδείξεις σε βάρος του, και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Οι κατηγορίες που γινόταν τότε σε βάρος του, και μάλιστα με πρωτοσέλιδα, ήταν ότι η μελέτη που κανονικά στοίχιζε 500.000 ευρώ, δόθηκε με εντολή (;;;) σε εξειδικευμένους μελετητές προκειμένου να κοστίσει 1.100.000 ευρώ, αφήνοντας υπονοούμενα σε βάρος του Θ. Καλλιοντζή. Το Συμβούλιο δέχθηκε ότι ήταν απαραίτητο να γίνει η μελέτη από εξειδικευμένους μελετητές, αφού δεν επρόκειτο για ένα κοινό έργο. Τότε, που Γ.Γ. της Περιφέρειας ήταν ο Παπαδόπουλος, είχε εγκριθεί το έργο από το Υπουργείο Οικονομίας κι εκείνος έδωσε εντολή στη Νομαρχία Καβάλας να δημοπρατήσει το έργο. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας και δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.

Παράλληλα, είχε ξεκινήσει και η διαδικασία από την ΕΤΑ, για την αξιοποίηση του διπλανού οικοπέδου, όπου θα ανεγειρόταν μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Τα έργα πάγωσαν  λόγω των άστοχων καταγγελιών που έκαναν οι διάδοχοι του Καλλιοντζή σε βάρος του κι επειδή υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα. Η διαφορά είναι, ότι το οικόπεδο τότε ήταν στα χέρια της κυβέρνησης, δηλαδή της Περιφέρειας που την εκπροσωπούσε, ενώ τώρα είναι στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ και για να γίνει το έργο, η σημερινή Περιφέρεια θα πρέπει να το αγοράσει. Δεν νοιώθουν την ανάγκη άραγε, να ζητήσουν συγνώμη, όχι από τον Θ. Καλλιοντζή, που τον ταλαιπώρησαν, αλλά από την τοπική κοινωνία που στερήθηκε δυο τόσο σημαντικά αναπτυξιακά έργα;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ