– Αναμφισβήτητα, η ήττα που υπέστη η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, με σκορ 2-1, την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στην Πτολεμαΐδα, από την (τυπικά) γηπεδούχο ομάδα του Μακεδονικού Φούφα, αποτελεί ένα «ηχηρό χαστούκι».
– Έπειτα από ένα τέτοιο «χαστούκι», υπάρχουν διαφόρων αντιδράσεις. Για παράδειγμα, αυτός που δέχτηκε το χαστούκι, ίσως ξεσπάσει σε κλάματα και φύγει, για να συνεχίσει το κλάψιμο στο σπίτι του.
Άλλος, ίσως θυμώσει και όταν επιστρέψει στο σπίτι, για να ξεθυμάνει, να σπάσει το πιο ωραίο και ακριβό βάζο.
– Στην πρώτη περίπτωση, αυτός που θα κλειστεί στο σπίτι, για να κλάψει την μοίρα του, θα μπει σε μία διαδικασία εσωστρέφειας, η οποία θα έχει επίπτωση στο ηθικό και γενικότερα στην ψυχολογία του.
– Ήδη, μετά το ατυχές αποτέλεσμα στην Πτολεμαΐδα, κάποιοι φίλαθλοι της ομάδας του Α.Ο.Κ., δυστυχώς, έχασαν την αισιοδοξία και το χειρότερο, την εμπιστοσύνη προς την ομάδα για την επίτευξη του στόχου.
– Στη δεύτερη περίπτωση, όταν ο θυμός περάσει, μετά από λίγη ώρα, το αποτέλεσμα θα είναι… η απώλεια του ακριβού βάζου! Στην κατηγορία αυτή ανήκουν εκείνοι που κραυγάζουν, ωρύονται και ζητούν αλλαγές στην ομάδα.
– Οι κραυγές, ωστόσο, προκαλούν μεγαλύτερη αναστάτωση και οδηγούν σε αποφάσεις εν θερμώ. Κάτι που πρέπει να αποφευχθεί σε ώρες κρίσιμες, όπως η (αγωνιστική) κρίση που διέρχεται η ομάδα της Καβάλας.
– Όμως, υπάρχει και μία τρίτη αντίδραση (έπειτα από ένα χαστούκι). Η απάντηση με τον ίδιο τρόπο! Εκείνος που θα δεχτεί πίσω το χαστούκι, θα αιφνιδιαστεί, θα τα χάσει και θα ανασκουμπωθεί.
– Αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος αντίδρασης του Α.Ο.Κ. στην προκειμένη κατάσταση. Και μάλιστα αμέσως. Δηλαδή, μία «ηχηρή» εμφάνιση και νίκη, επί της επόμενης αντίπαλης ομάδας.
– Η ήττα από τον Μακεδονικό Φούφα, κατά την άποψη μας, «πλήγωσε», περισσότερο, το γόητρο και την ιστορία του Α.Ο.Κ. Θα ήταν παρακινδυνευμένο, τουλάχιστον, να ισχυριστεί κάποιος, είκοσι έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ότι θα «στοιχίσει» στην κατάκτηση της 1ης θέσης στη βαθμολογία.
– Συνοψίζοντας, στην παρούσα φάση, η ομάδα της Καβάλας χρειάζεται περισυλλογή, συσπείρωση… και ένα γρήγορο «χαστούκι» στην επόμενη αντίπαλο ομάδα.
– Έτσι, θα δείξει ότι αξίζει να κάνει πρωταθλητισμό και οι παίκτες της πιστεύουν, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, πως είναι ικανοί να πετύχουν τον στόχο.
– Οι αλλαγές κι απευθυνόμαστε προς εκείνους που τις ζητάνε μετ’ επιτάσεως, αποσυντονίζουν και απαιτούν μία περίοδο προσαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ