Είναι ευχάριστο, ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας αντιλήφθηκε την ανάγκη να κατασκευαστεί στην πόλη ένα καινούργιο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών και άλλων χρήσεων. Είναι ακόμα πιο ευχάριστο, ότι το καινούργιο αυτό κλειστό γήπεδο θα λειτουργήσει εντός του 2018, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση και οι λεπτομέρειες του έργου. Από τα ελάχιστα που έγιναν γνωστά, το καινούργιο γυμναστήριο θα κατασκευαστεί κάπου στο Περιγιάλι και θα έχει χωρητικότητα 1.200 με 1.500 θεατές. Θα είναι πολύ καλό, αν το γυμναστήριο κατασκευαστεί στην περιοχή που βρίσκονται το κλειστό κολυμβητήριο και το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ώστε οι τρεις αυτές μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν μία «ενότητα», τον «αθλητικό πνεύμονα» στην ανατολική πλευρά της Καβάλας.
Ωστόσο, έχουμε ένσταση όσον αφορά την χωρητικότητα του καινούργιου κλειστού γηπέδου. Θεωρούμε ότι οι 1.200-1.500 θεατές δεν είναι ικανοποιητική χωρητικότητα, για μία πόλη με τον πληθυσμό της Καβάλας. Κατά την άποψη μας, το κλειστό γήπεδο πρέπει να έχει τουλάχιστον 2.000 με 2.500 θεατές. Το «ιδανικό» είναι 3.000 θεατές. Ήδη, στη δυτική πλευρά, στην Καλαμίτσα, λειτουργεί το κλειστό γυμναστήριο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το οποίο έχει χωρητικότητα 1.500 θεατές. Επομένως, η κατασκευή ενός ακόμα κλειστού γηπέδου με την ίδια χωρητικότητα, δεν έχει νόημα.
Το καινούργιο κλειστό γήπεδο πρέπει να είναι «πόλος έλξης» για την Καβάλα, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για τη γενικότερη ζωή της πόλης. Βεβαίως, η προσπάθεια αναβάθμισης του γυμναστηρίου στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου» πρέπει να συνεχιστεί, γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν δύο μεγάλα σύγχρονα κλειστά γήπεδα στην Καβάλα. Ευχόμαστε να υλοποιηθεί, σύντομα, ο στόχος για το «μεγάλο» κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ