-Στον κανονισμό στάθμευσης στην παλιά πόλη της Καβάλας, που επρόκειτο να εισαχθεί στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας, θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο για τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων και μερικές «εξαιρέσεις», όπως η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Οι καταστηματάρχες, στην πλειοψηφία τους, συμφώνησαν, ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κατοικίες βραχύβιας μίσθωσης (AirBnB), όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και δημοτικής αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

-Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών, είπε ο αντιδήμαρχος, ζήτησαν μία θέση στάθμευσης, για να εξυπηρετούνται οι πελάτες τους, όπως δόθηκαν θέσεις για τα αυτοκίνητα των πελατών του ξενοδοχείου Ιμαρέτ, επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου. Πόσες είναι, άραγε, οι κατοικίες στην παλιά πόλη που παραχωρούνται με βραχύβια μίσθωση; Θα είναι μεγάλο πρόβλημα εάν στις θέσεις των μόνιμων κατοίκων και του ξενοδοχείου, προστεθούν και είκοσι (σταθερές) θέσεις για τις κατοικίες βραχύβιας μίσθωσης;

-Άλλωστε, μιλάμε για βραχύβια παραμονή των επισκεπτών και των αυτοκινήτων τους στην παλιά πόλη. Είναι ευχάριστο ότι, οι ιδιοκτήτες σπιτιών επισκευάζουν την ακίνητη περιουσία τους και προσελκύουν επισκέπτες στην παλιά πόλη. Αντίθετα, ο Δήμος Καβάλας δεν έκανε τίποτα, απ’ όσο γνωρίζω, για να κατεδαφίσει παλιά σπίτια και να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.

-Επίσης, αν ο ενοικιαστής της κατοικίας βραχύβιας μίσθωσης έχει μία θέση για να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, δεν θα αναγκαστεί να το αφήσει όπου βρει και να δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα.

-Μπορεί, ακόμα, ο Δήμος Καβάλας να έχει έσοδα από την παραχώρηση θέσεων στάθμευσης στα σπίτια βραχύβιας μίσθωσης και στο ξενοδοχείο. Στις θέσεις αυτές, π.χ., θα εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση. Δηλαδή, ο πελάτης του ξενοδοχείου και της μισθωμένης κατοικίας, θα πληρώνει ένα ποσό, το οποίο θα ορίσει το αρμόδιο συλλογικό όργανο του Δήμου, στον ξενοδόχο και στον ιδιοκτήτη της κατοικίας, για να χρησιμοποιήσει την ειδική κάρτα στάθμευσης στην θέση που έχει παραχωρηθεί στην επιχείρηση.

-Για παράδειγμα, ο μισθωτής της κατοικίας βραχύβιας μίσθωσης, θα πληρώνει στον ιδιοκτήτη το Χ ποσό για την στάθμευση μιας ημέρας, το Ψ ποσό για την στάθμευση δύο ημερών κ.ο.κ., με την κάρτα που θα λαμβάνει. Και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, θα αποδίδει τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου. Αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας θα ενημερώνει τον μισθωτή ότι υπάρχει διαθέσιμη θέση στάθμευσης, με ειδική κάρτα που θα πληρώσει, αλλιώς μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε άλλη θέση, είτε εντός της παλιάς πόλης (εκεί που ο Δήμος δημιούργησε θέσεις), είτε εκτός αυτής.

-Δεν είναι σωστό, πιστεύω, να λέει ο ιδιοκτήτης στον πελάτη, να αφήσει τους επιβάτες και τις αποσκευές και να ψάξει να βρει θέση στάθμευσης έξω από την παλιά πόλη. Δηλαδή, θα λύσουμε το πρόβλημα στην παλιά πόλη και θα το μεταφέρουμε στο κέντρο, ή σε άλλη περιοχή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ