Άλλη μία σημαντική διάκριση, μετά το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Best City Awards στην κατηγορία: «Οικονομία-Ανάπτυξη με καινοτόμα δράση για υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα», για το έργο: «Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου και καινοτόμος αγροτική εκμετάλλευση», απέσπασε ο Δήμος Νέστου. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, παρέλαβε το βραβείο για τις βέλτιστες πρακτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στη 2η διεθνή έκθεση: «Τεχνολογίες περιβάλλοντος» (verde.tec), που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC- Παιανίας.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: «Ο Δήμος Νέστου βραβεύτηκε μεταξύ 33 Δήμων της χώρας, για την πρακτική αξιοποίησης της γεωθερμίας, μέσα από την επένδυση του θερμοκηπίου που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο. Είχε υποβληθεί νωρίτερα φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν στη διεθνή έκθεση verde.tec. Στην έκθεση και ιδιαίτερα κατά την τελετή βράβευσης, παρέστησαν εκπρόσωποι Δήμων, φορέων και επιχειρήσεων, εκθέτες, δήμαρχοι και πλήθος κόσμου. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές όλων των κομμάτων και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας).

Πριν παραλάβει το βραβείο ο δήμαρχος, προβλήθηκε βίντεο που αφορούσε τον Δήμο Νέστου προβάλλοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Το βραβείο ήταν στην κατηγορία: Υπηρεσία και προϊόν και αφορούσε την Υπηρεσία με σημαντική συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη (2018 Greek Green Awrads).

Ο Δήμος Νέστου, με τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση καθώς και σε άλλες, αποδεικνύει πως δεν περιορίζεται στο πλαίσιο των γεωγραφικών του ορίων, αλλά ανοίγει τα φτερά του στις μεγάλες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις καταφέρνοντας, μάλιστα, να διακρίνεται και να προβάλλεται με αποτέλεσμα την ανάπτυξή του.

Τη δεύτερη ημέρα της εκθέσεως, ο δήμαρχος Νέστου μίλησε στην αίθουσα παρουσιάζοντας την πορεία του έργου, αλλά και το ιστορικό της γεωθερμίας. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην επιτυχία της διοίκησης του Δήμου, για την προσέλκυση του επενδυτή της Selecta, αλλά και για το ενδιαφέρον νέων επενδυτών. Η εταιρεία Selecta, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποφέρει σημαντικά έσοδα στον Δήμο, θέσεις εργασίας, ενδιαφέρον από νέους επενδυτές.

Ο δήμαρχος ολοκλήρωσε την παρουσίασή του, αναφέροντας πως είναι έτοιμη η μελέτη για δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή, ενώ την παρουσίαση πλαισίωσε με βίντεο-powerpoint με την προβολή του Δήμου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ