• Μετά τα τηλεφωνικά νούμερα του Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), καρντάσια, προβλέπω ότι θα «ανάψουν» και οι τηλεφωνικές γραμμές που έδωσε ο Δήμος Καβάλας, για την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης προς τους πολίτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου, λόγω των αυστηρών μέτρων πρόληψης του κορονοϊού!
  • Έκανε λάθος ο Δήμος να εμπλακεί και σ’ αυτό το θέμα. Αν αρχίσουν οι κοινωνικές Υπηρεσίες του, να κατακλύζονται καθημερινά από τηλεφωνήματα ατόμων που έχουν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης, οι υπάλληλοι δεν θα ασχολούνται με άλλα προβλήματα για πολύ καιρό. Κι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει, έστω και με τα περιοριστικά μέτρα.
  • Όποιος αισθάνεται, καρντάσια, ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου, μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να πάει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ή σε νησί του ανατολικού Αιγαίου, για να προσφέρει βοήθεια στους Έλληνες στρατιωτικούς, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και λιμενικούς, που βρίσκονται στο «μέτωπο» ενός άλλου ακήρυχτου πολέμου. Εκεί θα αντιληφθεί τι σημαίνει «ψυχολογική πίεση» και «ατομική ευθύνη».
  • Δεν θα συμπληρώσει μία εβδομάδα και θα παρακαλάει να επιστρέψει στο σπίτι του, για να συνεχίσει την αντίσταση απέναντι στον κορονοϊό από τον καναπέ! Λοιπόν, καρντάσια, ας σοβαρευτούμε, γιατί διαχειριζόμαστε πολύ κρίσιμες καταστάσεις. Οι φύλακες των συνόρων πρέπει να είναι το παράδειγμα, για τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα που δείχνουν. Αγόγγυστα ακολουθούν τις οδηγίες και παραμένουν σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο. Ποιος, άραγε, θα τολμήσει να επικαλεστεί ότι χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια, για να αποφύγει την ευθύνη της φύλαξης των εθνικών συνόρων; Μπρος ποταμός και πίσω κορονοϊός!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ