Με την ανακοίνωση της ίδρυσης συλλόγου και της έναρξης των μαθημάτων μπριτζ στην Καβάλα, πενήντα άτομα δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου σωματείου με την ονομασία: Kavala Club of Bridge. «Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι σαν το σκάκι, αλλά είναι πιο κοινωνικό από αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που αρχίζουμε τη διάδοση του ωραίου αυτού παιχνιδιού στην πόλη της Καβάλας, που έχει παράδοση στο Μπριτζ. Ήταν το παιχνίδι της κοινωνικής ελίτ της πόλης και παιζόταν στη Μεγάλη Λέσχη. Σήμερα, όμως, είναι ένα λαϊκό παιχνίδι, που έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Τσεκμέζογλου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Lucy.
Ο άμεσος στόχος των ανθρώπων του συλλόγου, είναι η γνωριμία των Καβαλιωτών με το παιχνίδι. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 10 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσουν έξι μήνες. Την εκμάθηση θα αναλάβει ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα από τη Δράμα, ο οποίος ανέφερε ότι το Μπριτζ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, που αναπτύσσει την κοινωνικότητα, βοηθάει στην εξάσκηση του μυαλού και στην καλλιέργεια της επαγωγικής σκέψης. «Θέλουμε να κάνουμε την Καβάλα κέντρο του Μπριτζ στην ανατολική Μακεδονία. Ευελπιστούμε ότι οι Καβαλιώτες θα το «αγκαλιάσουν» και ο τοπικός σύλλογος θα γίνει ανταγωνιστικός», πρόσθεσε.
Αφού αναπτυχθεί στην Καβάλα, ο απώτερος στόχος των διοικούντων τον σύλλογο, είναι να φέρουν στην πόλη διοργανώσεις περιφερειακού, πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου. Στις διοργανώσεις αυτές συμμετέχει μεγάλος αριθμός παικτών, που θα ενισχύσουν τον τοπικό τουρισμό. «Περιμένουμε να τελειώσει η ανακαίνιση της Μεγάλης Λέσχης, ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, να διοργανώσουμε εκεί μία μεγάλη ημερίδα. Να σημειώσω, ότι στη Μεγάλη Λέσχη επιτρεπόταν μόνο το Μπριτζ από τα παιχνίδια με χαρτιά τράπουλας», σημείωσε ο Δ. Τσεκμέζογλου. Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, ακόμα, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Πολύμερος και η ταμίας, Ελένη Βενέτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ