– Ποιος το περίμενε, ότι η Καβάλα θα γίνει «χειμερινό θέρετρο». Τις τελευταίες ημέρες έριξε στην πόλη πολύ χιόνι και η εικόνα θυμίζει προορισμούς που θεωρούνται χειμερινά θέρετρα.
– Αν συνεχιστούν, που είναι το πιο πιθανό, αυτά τα καιρικά φαινόμενα, τύπου «Αριάδνη», τα επόμενα χρόνια, μπορεί η Καβάλα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και τον χειμώνα!
– Με τόσο χιόνι που έριξε, οι κατηφορικοί δρόμοι έγιναν ωραιότατες πίστες για σκι, που θα ζήλευαν τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τι περισσότερο, δηλαδή, έχει τώρα η Αράχωβα από την Καβάλα; Ή το Μπάνσκο στη Βουλγαρία;
– Γι’ αυτό, καρντάσια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την προοπτική αυτή. Εκτός από αλάτι και φτυάρια, προμηθευτείτε και ένα ζευγάρι παγοπέδιλα για του χρόνου τον χειμώνα. Θα σας φανούνε χρήσιμα και στην αντιμετώπιση των κλειστών, λόγω χιονιού, δρόμων.
– Θα φοράτε τα παγοπέδιλα και θα κάνετε, αφού βεβαίως πάρετε τα απαραίτητα μαθήματα, σλάλομ στις κατηφοριές, μέχρι να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Για την ανάβαση θα φροντίσει ο Δήμος Καβάλας.
– Πως; Κατασκευάζοντας λιφτ (τα ειδικά μικρά τελεφερίκ, που εξυπηρετούν τους σκιέρ στα χιονοδρομικά κέντρα), σε διάφορα σημεία στο κέντρο και στην παραλία, ώστε να επιστρέφετε γρήγορα και με ασφάλεια στα σπίτια σας.
– Κι όσοι δεν είστε στην ηλικία για να μάθετε σκι, ο Δήμος Καβάλας, πάλι, θα φροντίσει ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται με έλκηθρα που θα σέρνουν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι (σαν αυτούς που χρησιμοποιούν στην Αλάσκα, ή στους δύο πόλους της γης), ή και τάρανδοι!
– Δεν θα νοιάζεστε, έτσι, ούτε για τις αντιολισθητικές αλυσίδες, ούτε για το πώς θα μετακινήστε με ασφάλεια στην πόλη. Γελάσατε μήπως; Κι εγώ γελούσα, μέχρι που ήρθε η «Αριάδνη» και το χαμόγελο μου… πάγωσε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ