• Το καρντάσι ο πρύτανης του (πρώην) Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μπαντέκας, ανησυχεί και ίσως δικαιολογημένα, για την τελευταία «σφήνα» που έκανε η πρυτανική αρχή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ενταχθεί στη συνεργασία για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.
  • Η «σφήνα» αυτή, εάν δεν προκαλέσει εμπλοκή στο αρχικό σχέδιο, δηλαδή της συμμετοχής των Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει σημαντικά την υλοποίησή του.
  • Εγώ, καρντάσια, κάνω και μία πονηρή σκέψη, ότι η «σφήνα» αυτή δεν έγινε τυχαία. Κλείνω την παρένθεση, γιατί δεν μπορώ να αποδείξω κάτι.
  • Από κει και πέρα, ο Δ. Μπαντέκας ρωτήθηκε αν το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα και απάντησε ότι είναι ένα μεγάλο ίδρυμα και μπορεί να το κάνει αυτό. Τότε, αγαπητέ πρύτανη, γιατί πήγε στον υπουργό Παιδείας και ζήτησε να ενταχθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, αφού προηγουμένως δεν τα βρήκε στις επαφές με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
  • Μάλλον αισθάνεται η πρυτανική αρχή, ότι από τις συμπράξεις θα προκύψουν ισχυρότερα ιδρύματα και σύντομα το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης θα απομονωθεί και θα χάσει το κύρος του. Αν αισθανόταν ότι είναι δυνατό, θα συνέχιζε την αυτόνομη πορεία του.
  • Εάν ο υπουργός δεχτεί το αίτημα της πρυτανικής αρχής, νομίζω ότι οι διοικήσεις των άλλων τριών ιδρυμάτων, δεν μπορούν να αρνηθούν τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο εγχείρημα. Θα πρέπει να συζητήσουν όλοι μαζί, για να επιτευχθεί η βέλτιστη συνύπαρξη και λειτουργία του νέου ιδρύματος.
  • Πάντως, έχω να προτείνω στον Δ. Μπαντέκα, αν βρει τα σκούρα, να κάνει αυτό που ρωτήθηκε. Δηλαδή, να συνεχίσει το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως αυτόνομο ίδρυμα. Είναι κι αυτό ένα μεγάλο ίδρυμα, που καλύπτει μία Περιφέρεια της χώρας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ