-Στο πρόγραμμα του για το Παληό, ο Γιάννης Εριφυλλίδης ανακοίνωσε την κατασκευή σχολικού κτηρίου για την στέγαση Γυμνασίου. Στο Παληό λειτουργεί, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αν δεν κάνων λάθος, δημοτικό σχολείο, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους δύο χιλιάδες.

-Τον ίδιο πληθυσμό, πάνω-κάτω, έχουν η Νέα Καρβάλη και ο Αμυγδαλεώνας, που διαθέτουν Γυμνάσιο. Η διαφορά είναι ότι πρόκειται για Δημοτικές Κοινότητες, ενώ το Παληό είναι ένας παραθεριστικός οικισμός. Έχει, άραγε, αυτό σημασία για την ίδρυση και λειτουργία σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα δώσει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας. Θέλω να πιστεύω ότι, ο Γιάννης Εριφυλλίδης συζήτησε το θέμα αυτό με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, για να βρεθεί μεθαύριο, αφού εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας, προ εκπλήξεως και δεν μπορέσει να υλοποιήσει την συγκεκριμένη προεκλογική εξαγγελία.

-Διότι, καρντάσια, πρέπει να προσέχουμε τι «τάζουμε». Θα ακούσουν, ή θα διαβάσουν, οι κάτοικοι του Παληού, για την κατασκευή Γυμνασίου στον οικισμό και θα ψηφίσουν τον Γιάννη Εριφυλλίδη στις (προσεχείς) δημοτικές εκλογές. Κι όταν διαπιστωθεί πως δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί η εξαγγελία, θα δυσαρεστηθούν. Όμως, ο Γιάννης Εριφυλλίδης θα είναι δήμαρχος!

-Αν δεν ρωτήσει, επομένως, ο υποψήφιος δήμαρχος τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή άλλο γνώστη του αντικειμένου, πρέπει να το ελέγξουν οι κάτοικοι. Αν τους πούνε ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει Γυμνάσιο στο Παληό, θα πούνε στον Γιάννη Εριφυλλίδη, πως υπόσχεται κάτι που δεν θα υλοποιηθεί. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε, καρντάσια, γιατί στις προεκλογικές περιόδους, οι υποψήφιοι υπερβάλλουν και ανακοινώνουν διάφορα έργα. Χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες, γιατί θέλουν μόνο να εντυπωσιάσουν τους ψηφοφόρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ