-Κι ενώ περιμένω, με μεγάλο ενδιαφέρον, την είδηση, ότι εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρόμιου στο λιμάνι της Καβάλας, διάβασα πως μία εταιρεία με έδρα την Βουλγαρία, θέλει να χρησιμοποιήσει την Καβάλα, για να δημιουργήσει ένα δίκτυο «εμπορικής αεροπλοΐας»!

-Δηλαδή, αναζητεί τον κατάλληλο χώρο, ώστε να κατασκευάσει αεροδιάδρομο και άλλες υποδομές, για την απογείωση και προσγείωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), τα οποία θα μεταφέρουν εμπορεύματα έως 350 κιλά βάρος! Τα αεροσκάφη αυτά, θα πετούν έως 20.000 πόδια ύψος, θα ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 200 χιλιόμετρα την ώρα και θα έχουν αυτονομία 2.500 χιλιομέτρων. Η εταιρεία αυτή, επίσης, υπέγραψε συμφωνία με 60 αεροδρόμια στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, για να πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις!

-Έχω να προτείνω, καρντάσια, το εξής. Μετά από την κατασκευή του καινούργιου κρηπιδώματος στο λιμάνι «Φίλιππος Β», είμαι βέβαιος ότι υπάρχει χώρος, για να κατασκευαστεί ένας αεροδιάδρομος 400 μέτρων. Στο πλαίσιο της υπο-παραχώρησης του κρηπιδώματος σε κοινοπραξία εταιρειών, η κοινοπραξία θα κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, τον αεροφιάδρομο και θα υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία που έχει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έτσι, τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν τα φορτία που έρχονται στο λιμάνι, είτε με τα πλοία, είτε οδικώς από την βαλκανική ενδοχώρα. Γιατί, καρντάσια, μέχρι να συνδεθεί το εμπορικό λιμάνι με το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα περάσουν κι άλλες δεκαετίες!

-Όσον αφορά το υδατοδρόμιο στο λιμάνι «απόστολος Παύλος», καρντάσια, έπαψα να απορώ γιατί δεν έχει προχωρήσει. Όταν έχει «παγώσει» η ανάπλαση μερικών δεκάδων μέτρων του παραλιακού μετώπου, στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ, τι να περιμένουμε για την κατασκευή του υδατοδρομίου; Κρίμα και πάλι κρίμα, για την Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ