-Το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Βουνοχώρι, είναι το έργο «σημαία» του Θίοντορ, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου εκτιμά πως θα κοστίσει γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ και όταν λειτουργήσει, θα προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα στις επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας, κυρίως την Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και σε 2.500 καταναλωτές του Δήμου, που έχουν οικονομική αδυναμία. Ωστόσο, δεν αποφάσισε εάν θα ζητήσει χρηματοδότηση για το έργο από την κεντρική διοίκηση, ή εάν θα πάρει δάνειο (ο Δήμος) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

-Εάν γίνει η απόσβεση του δανείου μέσα σε τρία χρόνια, όπως είπες Θίοντορ καρντάσι, ίσως να συμφέρει ο τρόπος αυτός. Γιατί, αν μπλέξει ο Δήμος Καβάλας στα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» και περιμένει την έγκριση του έργου από την κεντρική διοίκηση, γιατί φαντάζομαι πως ανάλογα αιτήματα έχουν καταθέσει, ή θα καταθέσουν κι άλλοι Δήμοι της χώρας, θα περάσουν, πολύ πιθανό, περισσότερα από τρία χρόνια, για να λειτουργήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο. Και έως τότε, δεν νομίζω να αντέξουν οι οικονομικά αδύναμοι καταναλωτές.

-Σύμφωνα με το «ευρωβαρόμετρο», το 85% των Ελλήνων και των Ελληνίδων, δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον μερικές φορές, με το 35% να δυσκολεύεται τις περισσότερες φορές. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 39%, ενώ μόλις το 9% δυσκολεύεται να πληρώσει τον λογαριασμό τις περισσότερες φορές.

-Καταλαβαίνεις, Θίοντορ καρντάσι, ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Ενώ, ο ρυθμός που κινείται ο κρατικός μηχανισμός στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων, είναι βραδύς τις περισσότερες φορές! Εάν είναι «βιώσιμη» η λύση του δανείου, μην καθυστερείς. Φέρε την πρόταση για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για να εγκριθεί η λήψη του δανείου αμέσως!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ