• Το ζητούμενο στο Κυριακάτικο παιχνίδι της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ή Energean Kavala B.C. όπως λέγεται τα τελευταία δύο χρόνια, με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας είναι η πειστική εμφάνιση. Θεωρώ ότι η νίκη είναι δεδομένη, απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στην «ουρά» της βαθμολογίας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας.
  • Η «Ένωση» χρειάζεται μία πολύ καλή εμφάνιση, η οποία θα συνοδευτεί από μεγάλη διαφορά στο σκορ, ενόψει του κρισιμότατου παιχνιδιού, εκτός έδρας, με την ομάδα της Γέφυρας, που ακολουθεί. Η νίκη θα δώσει άλλους δύο βαθμούς, αλλά η εμφάνιση θα τονώσει την ψυχολογία των παικτών. Η καλή εμφάνιση προϋποθέτει ενέργεια στην άμυνα και σοβαρότητα στην επίθεση.
  • Οι τραυματισμοί του Δημήτρη Νταλού και, κυρίως, του Γιώργου Φλιάτη, έδειξαν πως η «Ένωση» δεν έχει «βάθος» και ποιότητα στο «ρόστερ». Χωρίς τον Νταλό, έμεινε με ενάμισι παίκτη στη γραμμή των ψηλών, γιατί ο νεαρός Κουμρόγλου δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στα προηγούμενα παιχνίδια. Χωρίς τον Φλιάτη, έχασε τον καλύτερο ριμπάουντερ, αμυντικό και «μπουκαδόρο». Δεν έχει άλλον παίκτη με τέτοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
  • Τις προηγούμενες ημέρες γράφτηκαν πολύ κολακευτικά σχόλια για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος σκόραρε 33 πόντους εναντίον της ομάδας των Φαρσάλων. Νομίζω, καρντάσια, πως πρέπει να προβληματίσει, παρά να δημιουργήσει ευφορία, ότι ένας παίκτης σημείωσε τους μισούς, σχεδόν, πόντους και η «Ένωση» νίκησε με διαφορά 12 (71-59) μία ομάδα που παρατάχθηκε στο γήπεδο με οκτώ καλαθοσφαιριστές! Όπως προβληματίζει ότι, στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας, με τον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή και τα Φάρσαλα, δύο παίκτες, ο Β. Λαμπρόπουλος και ο Θωμάς Αμπαράς, σκόραραν τους 74 από τους 144 πόντους.
  • Μπορεί να ήταν αρκετοί, για να νικήσει η «Ένωση» τις ομάδες που προανέφερα, αλλά δεν θα φτάσουν, για να κερδίσει μέσα στη Γέφυρα, που θα είναι «κλειδί» για τη συνέχεια. Ο Καβαλιώτης κόουτς της Γέφυρας, Ανδρέας Καραπιπερίδης, γνωρίζει πολύ καλά, ότι πρέπει να περιορίσει, ή να εξουδετερώσει, τις δύο συγκεκριμένες επιθετικές απειλές για την ομάδα του. Διότι, εάν δεν σκοράρουν πολύ αυτοί οι δύο παίκτες, δεν μπορεί να χάσει από τους υπόλοιπους!
  • Στον αγώνα αυτό, εκτιμώ, ο νικητής θα κριθεί στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Η Γέφυρα, με προπονητή τον Α. Καραπιπερίδη, εκτός από τις 10 συνεχόμενες νίκες, σκόραρε στην έδρα της 81,8 πόντους μέσο όρο στα έξι παιχνίδια που έδωσε. Οι παίκτες της «Ένωσης», επομένως, πρέπει να κάνουν το τέλειο παιχνίδι στην άμυνα, για να κρατήσουν τη Γέφυρα γύρω στους 70 πόντους, ώστε να ελπίζουν στην κατάκτηση της νίκης!
  • Και κάτι τελευταίο. Πιστεύω, καρντάσια, πως η «Ένωση» έπρεπε να έχει το ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία και να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Με χορηγό (ονόματος) την Energean, δεν γίνεται να συμπληρώνεται η 12άδα με παίκτες του εφηβικού τμήματος. Χορηγό τέτοιου βεληνεκούς, δεν έχουν ομάδες ούτε στην Α1 εθνική κατηγορία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ