Νομίζουμε ότι η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας της Καβάλας, είναι απόλυτα αναγκαία και χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή, δείχνει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Δεν είναι μόνο η βρωμιά και η δυσωδία που αποπνέει, για τους γνωστούς λόγους, της παραμονής εκεί των ρομά και άλλων περίεργων και περιθωριακών ατόμων, αλλά και ο κακός φωτισμός τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με την κακή διαρρύθμιση, πράγμα που δημιουργεί ερήμωση και δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσουν οι καβαλιώτες με ασφάλεια.

Δεν είναι κακή η ιδέα που εξέφρασε η Δήμαρχος να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να μπορούν όλα τα γύρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να «βγάλουν τραπεζάκια έξω», στο χώρο της πλατείας, πράγμα που θα δημιουργήσει κίνηση και θα αλλάξει η εικόνα την κεντρικότερης πλατείας της πόλης. Καλό, βέβαια, είναι, να μην φτάσουμε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, να μην μείνει ελεύθερος χώρος για να παίζουν τα παιδιά, και να γίνονται κάποιες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα φαίνεται ότι θέλει να δώσει η δημοτική αρχή στην οδό Δοϊράνης, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, αφού ο συνδυασμός των εγκαταλειμμένων καταστημάτων (των παλιών κρεοπωλείων) με τους κάδους απορριμμάτων και το «μπουρί» για το οποίο γράψαμε πρόσφατα, δημιουργούν μια απεχθή εικόνα. Υπάρχει άλλωστε και η πρόταση του ΚΤΕΛ Αστικών, να διατεθεί χώρος απέναντι από το 3660 για αφετηρία δυο αστικών γραμμών με μικρά λεωφορεία, πράγμα που θα φέρει καβαλιώτες και στο σημείο αυτό της πλατείας Ελευθερίας. Νομίζουμε, όμως, ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να γίνει παίρνοντας προηγουμένως την επιστημονική άποψη συγκοινωνιολόγου, αρχιτέκτονα, ή άλλων ειδικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ