Το σημαντικότερο επίτευγμα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας και συγκεκριμένα της παιδικής σκηνής, είναι η καλλιέργεια σωστής θεατρικής παιδείας στους μαθητές των σχολείων. Η παράδοση που δημιούργησε με τις ποιοτικές παραγωγές, κάθε έτος, έχει ως επιβράβευση τη συνεχή αύξηση του αριθμού των θεατών και των σχολείων. Τη νέα παραγωγή, με τίτλο: «Μέσα στο νερό δασκάλα», θα παρακολουθήσουν γύρω στους έξι χιλιάδες μαθητές, από εβδομήντα και πλέον σχολεία(!), ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να γίνει μεγαλύτερος. «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κρατάει ψηλά το επίπεδο του παιδικού θεάτρου και απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι οι παραγωγές της παιδικής σκηνής έχουν τον υψηλότερο προϋπολογισμό. Φέτος, διαλέξαμε ένα έργο ενός σημαντικού Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και οι συντελεστές δημιούργησαν μία ακόμα παράσταση υψηλού επιπέδου. Εκτός από την καλλιτεχνική αξία, μας ενδιαφέρει πολύ και η πνευματικότητα των συνεργατών που επιλέγουμε», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πέτρος Πετρόπουλος, σημείωσε ότι η πλειοψηφία των συντελεστών της παράστασης τυγχάνει να είναι Καβαλιώτες. «Αυτό είναι δείγμα του σεβασμού και της εμπιστοσύνης που έχουμε στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα που επιχείρησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς τη σχολική κοινότητα έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση.
Το έργο έγραψε ο Γιάννης Ξανθούλης και είχε αρκετά χρόνια να παιχτεί, ωστόσο τα μηνύματά του είναι επίκαιρα και συγκινούν πάντα το κοινό. «Η πρόταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ήρθε σε μία κομβική στιγμή της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και τον Θοδωρή Γκόνη για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και τους συνεργάτες μου, για την εργατικότητα και την αγάπη που δείχνουν», δήλωσε η σκηνοθέτης της παράστασης, Θεανώ Αμοιρίδου, ενώ ο συνθέτης, Πάρις Παρασχόπουλος, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση που αισθάνεται για τη συγκεκριμένη συνεργασία. «Είναι από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω κάνει στην καριέρα μου. Και έχω κάνει πολλές. Είναι μία μαγική παράσταση, που μιλάει για πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη. Περιλαμβάνει δεκαπέντε τραγούδια, τα οποία τραγουδούν πολύ ωραία οι ηθοποιοί. Παρά τον περιορισμένο χρόνο, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ενθουσιασμό», είπε και επεσήμανε ότι: «Εμείς χρωστάμε στο θέατρο και όχι το θέατρο σ’ εμάς».
Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Καβάλας, το λόγο πήραν οι υπόλοιποι συντελεστές. Μίλησαν οι: Μάκης Μαριάδης (επιμελήθηκε τους φωτισμούς), Σαββίνα Νταλταγιάννη (χορογραφίες) και οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Παύλος Σταυρόπουλος, Ελένη Μόμτσου, Κατερίνα Τσίρμπα. Οι δύο τελευταίες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.
Εκτός από τους μαθητές σχολείων, την παράσταση θα παρακολουθήσουν και ενήλικες στις ημερομηνίες: 12, 19, 26 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 7 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους).