Ένα μεγάλο ελλαδίτικο πανηγύρι χαρακτήρισε την παράσταση που σκηνοθέτησε, τις «Εκκλησιάζουσες», ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος παραβρέθηκε, μαζί με όλο τον θίασο των ηθοποιών, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης στο 61ο φεστιβάλ Φιλίππων. Δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή και συγκίνηση, που ασχολήθηκε σκηνοθετικά, για πρώτη φορά, με ένα έργο του μεγάλου κωμικού συγγραφέα της αρχαιότητας Αριστοφάνη. Οι «Εκκλησιάζουσες», σημείωσε, είναι από τα εμβληματικότερα σατιρικά έργα παγκοσμίως και είναι χαρούμενος που κατέθεσε τη δική του σκηνοθετική άποψη, η οποία στηρίζεται στην αρχική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου και στα βιώματα που είχε, ως παιδί που μεγάλωσε στην ελληνική περιφέρεια.
Του πολυπληθούς θιάσου των ανδρών ηθοποιών «ηγείται» ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο οποίος θυμήθηκε την πρώτη συμμετοχή του σε έργο του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», ως πρωτοετής μαθητής της σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Παρά την μακρόχρονη εμπειρία του στο θέατρο, είπε, είναι η πρώτη φορά που παίζει στις «Εκκλησιάζουσες» και απολαμβάνει τη συνεργασία με τους νεότερους ηθοποιούς, που θαυμάζει για την ενέργεια που βγάζουν σε κάθε παράσταση. Επίσης, δήλωσε έκπληκτος από τη δουλειά του Αλ. Ρήγα, που «έστησε» μία παράσταση πραγματική γιορτή.
Στο θίασο συμμετέχουν κι άλλοι έμπειροι ηθοποιοί, αλλά και νεότεροι που «διδάσκονται» παίζοντας μαζί με τους φτασμένους συναδέλφους τους. Συμμετέχουν, όμως και άλλοι καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Ιβάν Σβιτάιλο, που επιμελήθηκε τις χορογραφίες και ο Γιάννης Κρητικός, που ως μουσικός με καταγωγή από την Κρήτη, ανέλαβε το κομμάτι της παράστασης που αφορά την Κρητική μουσική παράδοση.
Ο αγαπητός ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης, επίσης, μίλησε με θέρμη για την εμφάνιση των μελών του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας, που θα χορέψουν τον πολεμικό χορό «Πυρρίχιο». Να σημειώσουμε ότι συμμετέχει και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, στο πλαίσιο της επιλογής του Αλ. Ρήγα να εντάξει στην παράσταση και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση.
Στο έργο εμφανίζονται, ακόμα, οι: Αντώνης Λουδάρος (Πραξαγόρα), Μελέτης Ηλίας (Βλέπυρος), Χάρης Γρηγορόπουλος (Χρέμης), Κωνσταντίνος Ζαμπάρας (Αγλαΐα), Σοφία Μουτίδου (Μελπομένη) και οι: Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στις 9μ.μ. Μ’ αυτή, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από την Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και τον Θοδωρή Γκόνη, πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, θα κλείσει το 61ο φεστιβάλ Φιλίππων. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 15 ευρώ (φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι, προπώληση) και δωρεάν είσοδος για τα άτομα με αναπηρίες.