– Η ενεργή συμμετοχή των φιλάθλων, ήταν σημαντική ώθηση στην προσπάθεια των νεαρών καλαθοσφαιριστών της «Καβάλα B.C.», στο παιχνίδι για τη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ομάδα του Απόλλωνα Πατρών.
– Με τη στήριξη των φιλάθλων, οι παίκτες και ο Ηλίας Μωσαΐδης, προπονητής της ομάδας, θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Και θα γίνονται ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως την ανέτοιμη, βεβαίως, ομάδα του «Απόλλωνα», που αιφνιδιάστηκε από τη διάρκεια της αντίστασης που προέβαλε η Καβάλα B.C., όπως ομολόγησε ο προπονητής της, Κώστας Μέξας.
– Θα το επαναλάβουμε, γιατί είναι πολύ κρίσιμο σημείο στην πορεία της ομάδας της Καβάλας και στην επίτευξη του στόχου της παραμονής στην κατηγορία, χωρίς να μπει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Η έδρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, για να κάνει η Καβάλα B.C. τις νίκες που θα χρειαστεί.
– Εάν η εικόνα στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» είναι όπως το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016, η Καβάλα B.C. δεν θα τα καταφέρει να πετύχει τον αγωνιστικό στόχο.
– Στο σημείο αυτό, θέλουμε να επισημάνουμε το εξής. Στο γήπεδο πηγαίνει κάποιος, για να στηρίξει την ομάδα που αγαπάει και, φυσικά, για να παρακολουθήσει όμορφο θέαμα. Όσοι και όσες απέχουν λόγω της διαφωνίας τους με τους χειρισμούς κάποιων θεμάτων από τη διοίκηση, ή επειδή δεν «γουστάρουν» ορισμένα μέλη της, το βέβαιο είναι πως κάνουν κακό στην ομάδα.
– Ο Ηλίας Μωσαΐδης, στην «παρθενική» χρονιά ως πρώτος προπονητής και οι καλαθοσφαιριστές, έχουν μεγάλη ανάγκη του χειροκροτήματος και της παρότρυνσης των φιλάθλων, αλλά και του «εχθρικού» κλίματος απέναντι στις αντίπαλες ομάδες, οι οποίες πρέπει να νιώσουν ότι αγωνίζονται σε μία πολύ δύσκολη έδρα.
– Από κει και πέρα, η συνεχής αγωνιστική πρόοδος της ομάδας, δεν πρέπει να δημιουργήσει κλίμα ενθουσιασμού, αλλά ούτε και να υποτιμηθεί. «Τα κεφάλια πρέπει να μπούνε μέσα» και να συνεχιστεί η πολλή δουλειά στο γήπεδο.
– Πάντως, οφείλουμε να καταθέσουμε την εξής άποψη. Διακρίνουμε μία πτωτική πορεία της Καβαλιώτικης καλαθοσφαίρισης και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
– Θα αναφέρουμε, μόνο, για παράδειγμα, ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, που η Καβάλα B.C. αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο (Α1 και Α2 εθνική κατηγορία), η «παραγωγική» διαδικασία παικτών δεν υπάρχει.
– Χωρίς αμφισβήτηση, το «μοντέλο» που ακολουθούν τα τοπικά σωματεία, από την Καβάλα B.C. έως και αυτά που αγωνίζονται στα περιφερειακά πρωταθλήματα, έχει αποτύχει και χρειάζεται επανασχεδιασμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ