• Ο Χρήστος Μέτιος πήρε το (πολυπόθητο) χρίσμα και για τους επόμενους μήνες, έως τις περιφερειακές εκλογές, θα κοιμάται ήσυχος τις νύχτες.
  • Η στήριξη από ένα κόμμα είναι σημαντική για οποιονδήποτε υποψήφιο περιφερειάρχη, ή δήμαρχο. Πολύ περισσότερο, όταν είναι το κόμμα της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», το οποίο διεκδικεί, με πολλές αξιώσεις, να γίνει η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία, που επέλεξε να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Χρ. Μέτιου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στις εκλογές του 2019.
  • Αυτό σημαίνει, ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός, κεντρικός και περιφερειακός, θα εργαστεί για την ανάδειξη του συγκεκριμένου προσώπου στη θέση του περιφερειάρχη. Κι αυτό είναι σημαντικό «ατού» για τον υποψήφιο.
  • Ακόμα κι αν υπάρξει συνυποψήφιος από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, θεωρώ ότι δύσκολα θα καταφέρει να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στη δική του υποψηφιότητα. Η μεγάλη πλειοψηφία, για να μην πω η συντριπτική, των ψηφοφόρων, θα «στοιχηθεί» με την υποψηφιότητα που στηρίζει το κόμμα.
  • Θα τολμήσω την εκτίμηση, ότι ο Χρ. Μέτιος είναι το μεγάλο φαβορί, πλέον, για να εκλεγεί περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κι ας έδειξε στο διάστημα της τρέχουσας θητείας του, ότι δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της λεγόμενης ενδοπεριφερειακής συνείδησης και την ισοτιμία μεταξύ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.
  • Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε το αυτονόητο, δηλαδή να στηρίξει τον εν ενεργεία περιφερειάρχη και όχι άλλο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί στη συγκεκριμένη θέση.
  • Με την επιλογή αυτή, επίσης, έστειλε μήνυμα, ότι δεν «εκβιάζεται» και δεν χειραγωγείται το κόμμα, από τις προσωπικές φιλοδοξίες παραγόντων και ομάδων στελεχών, που θέλουν να αναστατώσουν το εσωτερικό του κόμματος στην κρίσιμη τούτη περίοδο, που οδεύουμε και για εθνικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ