Η προετοιμασία της “Καβάλα B.C.” βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα και η ένταση στις προπονήσεις, που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, αυξάνεται. Ο προπονητής, Ηλίας Μωσαϊδης και οι συνεργάτες του, “ανεβάζουν τις στροφές” καθημερινά, ενόψει των φιλικών παιχνιδιών και της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας στις αρχές Οκτωβρίου. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, μάλιστα, στις 5μ.μ., η Καβάλα B.C. θα υποδεχτεί στην Καλαμίτσα την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, σε ένα παιχνίδι προετοιμασίας για τις δύο ομάδες.
Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Καβάλας απαρτίζεται από νεαρούς σε ηλικία, με ταλέντο και με μεγάλη όρεξη να παίξουν μπάσκετ, παίκτες. Ο “Καθημερινός Τύπος” μίλησε με τρεις από αυτούς, που αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται για τους: Αντώνη Σκλήβα, Χριστόφορο Κελαϊδή και Ετινόσα Ερεβμπενάζιε. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κ.Τ. Τα τελευταία χρόνια, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας το επίπεδο ανταγωνιστικότητας είναι ιδιαίτερα ψηλό, λόγω της συμμετοχής αρκετών έμπειρων και πολύ καλών Ελλήνων παικτών από την Α1 εθνική κατηγορία. Μπορεί η ομάδα της Καβάλας να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα αυτό τη νέα περίοδο;
Αντώνης Σκλήβας: “Οι ομάδες δεν “χτίζονται” από τη μία μέρα στην άλλη. Η ομάδα της Καβάλας κάνει μία νέα αρχή και θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες. Πρόκειται για μία διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που θα βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια και στην πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί”.
Κ.Τ. Πως κυλάει η προετοιμασία ενόψει της επίσημης αγωνιστικής περιόδου;
Αντώνης Σκλήβας: “Οι συμπαίκτες μου κι εγώ, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ μας. Αυτό, θεωρώ, βοηθάει να επικοινωνούμε καλύτερα. Η προετοιμασία κυλάει, έως σήμερα, ομαλά. Οι προπονήσεις είναι δυνατές. Για μένα, προσωπικά, είναι από τις πιο δυνατές προετοιμασίες που έχω κάνει. Όπως προανέφερα, αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ώστε στα παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά”.
Κ.Τ. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, οι παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους της Αθήνας και του λεκανοπεδίου της Αττικής να “ξενιτεύονται”, για να βρούνε άλλη ομάδα και να συνεχίσουν την καριέρα τους. Προέρχεσαι από τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις έξω από την Αθήνα για να παίξεις μπάσκετ; Με ποιο κριτήριο επέλεξες την ομάδα της Καβάλας;
Χριστόφορος Κελαϊδής: “Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ μακρυά από την Αθήνα. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη. Θέλω να κυνηγήσω την ευκαιρία που μου δίνεται να αναδειχτώ αγωνιστικά. Η ομάδα της Καβάλας θα συμμετέχει στην Α2 κατηγορία κι αυτό είναι κίνητρο. Επίσης, στην επιλογή μου έπαιξε ρόλο η συζήτηση που έκανα με τον προπονητή (σ.σ. τον Ηλία Μωσαϊδη), ο οποίος με κέρδισε μ’ αυτά που μου είπε”.
Κ.Τ. Η ομάδα της Καβάλας θα έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικιών παικτών, ίσως τον χαμηλότερο, στο πρωτάθλημα. Είναι μειονέκτημα, ή πλεονέκτημα αυτό;
Χριστόφορος Κελαϊδής: “Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας έχει τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά. Κατά την άποψη μου, μπορεί να είναι πλεονέκτημα, ή μειονέκτημα, ανάλογα με το πως θα το διαχειριστούμε. Εάν δίνουμε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεων μας σε κάθε παιχνίδι, νομίζω ότι θα πετύχουμε αρκετά πράγματα”.
Κ.Τ. Ετινόσα, είχες την προηγούμενη περίοδο μία αγωνιστική εμπειρία στο εξωτερικό (σ.σ. Ισπανία). Επέστρεψες στην Ελλάδα, για να αγωνιστείς στην Α2 εθνική κατηγορία με την ομάδα της Καβάλας. Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου;
Ετινόσα Ερεβμπενάζιε: “Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Η συνεργασία με την ομάδα της Καβάλας, είναι μία ευκαιρία για να βελτιωθώ ως αθλητής και ως άνθρωπος. Θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου στη θέση του “άσσου” (σ.σ. πλέι μέικερ) και να βοηθήσω, όσο μπορώ, την ομάδα στο γήπεδο”.
Κ.Τ. Επικρατεί μία πικρία στους φιλάθλους της Καβάλας, λόγω του υποβιβασμού από την Α1 εθνική κατηγορία. Θα καταφέρετε να τους κερδίσετε φέτος;
Ετινόσα Ερεβμπενάζιε: “Θέλουμε να βλέπουμε τις κερκίδες του γυμναστηρίου γεμάτες από κόσμο. Υποσχόμαστε πως θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο, όσο χρόνο κι αν αγωνίζεται ο καθένας, με στόχο να τους ικανοποιήσουμε με το θέαμα που θα προσφέρουμε”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ