Με διαφορετικούς στόχους αρχίζουν προετοιμασία ο Γ.Σ. Ελευθερούπολης, η Ε.Κ. Καβάλας και ο Α.Ο. «Καβάλα»

0

Δύο εβδομάδες, χοντρικά, θα έχουν στην διάθεση τους, ο Νίκος Πενταζίδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για να προετοιμάσουν τις ομάδες τους, ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού της περιόδου 2021-2022, για την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Η κλήρωση ανέδειξε αντίπαλες την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι προπονητές και οι καλαθοσφαιριστές των δύο σωματείων θα «πατήσουν» στο γήπεδο την εβδομάδα που διανύουμε και θα προσπαθήσουν στο σύντομο χρονικό διάστημα, να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεν έγινε γνωστό αν θα δώσουν κάποιο παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα, πριν από τον αγώνα για την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Εάν βρούνε διαθέσιμο αντίπαλο, θεωρούμε πως θα ωφελήσει στην εξαγωγή συμπεράσματος για την προετοιμασία.

Και τα δύο σωματεία πραγματοποίησαν τις κινήσεις τους για την συγκρότηση του ρόστερ (έμψυχου δυναμικού). Ο Γ.Σ. Ελευθερούπολης κινήθηκε πιο γρήγορα και έκανε μερικές ποιοτικές προσθήκες καλαθοσφαιριστών, που δείχνουν πως θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά, η Ε.Κ. Καβάλας έκανε έναν «αγώνα ταχύτητας» τις προηγούμενες ημέρες για να συμπληρώσει το δικό της ρόστερ, ωστόσο στο παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδας στην Ελευθερούπολη θα αγωνιστεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση. Ο προπονητής, Ν. Πενταζίδης και οι διοικούντες αποφάσισαν να εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο για την καλύτερη επιλογή αλλοδαπού καλαθοσφαιριστή. Γενικά, οι κινήσεις που έγιναν την περίοδο των μεταγραφών δημιουργούν προβληματισμό για τον στόχο, ο οποίος θεωρητικά είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, επίσης, άρχισε η διάθεση των καρτών οικονομικής ενίσχυσης του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Οι κάρτες κοστίζουν δέκα (10) ευρώ και διατίθενται από τα καταστήματα: «Όπου pie» (πεζόδρομος Κωστή Παλαμά) και «Φάρμα» (οδός Καράνου 19). Πληροφορίες παρέχονται και στα τηλεφωνικά νούμερα: 6944829889, 6940725610.

Η πρώτη γνωριμία του νέου προπονητή, Σπύρου Κάτσικα, με τους καλαθοσφαιριστές, θα γίνει την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων. Στην συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες ο Νίκος Σχοινάκης και ο Κώστας Μπαναβάκης. Ο πρώτος συμφώνησε να αγωνιστεί στον Α.Ο.Κ. την περίοδο 2021-2022, ενώ θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή. Ο δεύτερος αν και εντάχθηκε στο ρόστερ την προηγούμενη περίοδο, δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ομάδα, λόγω των υποχρεώσεων που είχε με τις σπουδές του μακριά από την Καβάλα. Η διοικούσα επιτροπή και ο προπονητής συνεχίζουν την προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, με στόχο την διεκδίκηση της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.). Το πρωτάθλημα θα αρχίσει, εάν δεν υπάρξει αρνητικά εξέλιξη με την πανδημία του covid-19, στις 2 Οκτωβρίου 2021. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, κατά πάσα πιθανότητα, ο Α.Ο.Κ. θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου, εκτός έδρας, με αντίπαλο την Θύελλα Φερών, για την διοργάνωση του κυπέλλου. Επίσης, ο Α.Ο.Κ. αρχίζει την προσπάθεια δημιουργίας ακαδημίας για την ανάδειξη των ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών, που θα συγκροτήσουν τις μικρές ηλικιακές ομάδες (παίδων, εφήβων) και την πρώτη ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ