• «Κατηφορίζει και προς εμάς ο κορονοϊός. Ελπίδα όλων είναι, να αντιμετωπιστεί άμεσα στην Ιταλία και τα φαινόμενα (κρούσματα εννοεί το καρντάσι) να είναι περιορισμένα στην Ελλάδα. Διαφορετικά, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε». Σχολίασε καρντάσι.
  • Μη φοβάσαι καρντάσι μου. Εμείς, στην Ελλάδα, λάβαμε τα μέτρα μας. Αν χρειαστεί, θα «κλείσουμε» και τα σύνορα (θαλάσσια και χερσαία), για να μην περάσει ο ιός στη χώρα! Η Frontex πήρε αυστηρή εντολή, να μην περάσει ούτε κουνούπι στον εναέριο χώρο μας. Επίσης, οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες θα συλλαμβάνονται και θα επαναπροωθούνται άμεσα προς τα σύνορα.
  • Ο ιός είναι ανεπιθύμητος και δεν πρόκειται να του χορηγηθεί (ιατρικό) άσυλο, λένε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας είναι θορυβημένοι, γιατί ο ιός είναι απρόβλεπτος και δεν «εγκλωβίζεται» εύκολα, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
  • Στην Ιταλία, η κυβέρνηση εξετάζει την κατασκευή κλειστών κέντρων για τη «φιλοξενία» των ασθενών, ώστε να προφυλαχθεί ο υπόλοιπος πληθυσμός. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυριάκο και τον ρώτησε για τα καινοτόμα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Οι επιστήμονες «βάφτισαν» αμέσως τον νέο ιό, όπως οι μετεωρολόγοι δίνουν «ονόματα» στα καιρικά φαινόμενα. Όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι και ο ιός είναι φονικός στο πέρασμά του! Μάλλον στη γνωστή ρήση: «σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί», πρέπει να προσθέσουμε: «σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί και ιοί» απειλούν την ανθρωπότητα.
  • Ο νέος ιός, είπε ο νομίατρος Καβάλας, δεν ανιχνεύεται εύκολα. Μπορείς να «ανιχνεύσεις» έναν ιό, γιατρέ μου, με θερμόμετρο; Ούτε με τα εξελιγμένα μηχανήματα ελέγχου των αποσκευών που έχουν στα αεροδρόμια δεν μπορείς. Να είστε βέβαιοι, καρντάσια, ότι μετά τον πανικό με τις προστατευτικές μάσκες, θα «σκάσει μύτη», οσονούπω και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Και τότε να δείτε «υστερία» στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ