Για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού, ενημερώθηκε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επί τόπου από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Μετά την λήξη των εργασιών, η μονάδα θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση 20.000 κατοίκους για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού και 30.000 στην δεύτερη φάση. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:

-Υποδοχή και προεπεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων, με την αποξήλωση του συνόλου των υφισταμένων υποδομών και την αντικατάσταση με νέες μονάδες.

-Βιολογική επεξεργασία. Περιλαμβάνεται αποξήλωση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της υφιστάμενης βιολογικής επεξεργασίας, επεμβάσεις στις υφιστάμενες βιολογικές δεξαμενές, ολική καθαίρεση της υφιστάμενης δεξαμενής καθίζησης. Θα κατασκευαστούν δύο όμοιες δεξαμενές με αναερόβιους, ανοξικούς και αερόβιους όγκους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μεθόδου MBR. Όπου απαιτηθεί, θα συμπληρωθούν, θα επεκταθούν, ή θα καταργηθούν δεξαμενές, κανάλια και φρεάτια.

-Θα προστεθεί η διεργασία της χημικής αποφωσφόρωσης και η μέθοδος απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία (U.V.).

-Επεξεργασία ιλύος με την εγκατάσταση φυγοκεντρικού διαχωριστήρα, με όλα τα παρελκόμενα.

-Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, για απεριόριστη άρδευση και βιομηχανική χρήση πλην νερού ψύξης μιας χρήσης.

Οι επεξεργασμένες εκροές, όσες δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη αναγκών της Ε.Ε.Λ. σε νερό, περιλαμβανομένης της άρδευσης του πράσινου, θα μεταφέρονται μέσω του υφιστάμενου αγωγού διάθεσης στο παρακείμενο ρέμα.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού και εξοικονόμησης ενέργειας (net metering), ονομαστικής ισχύος 199.47 kWp, για εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15,5%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ