– Κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν το θέμα της αρχηγίας στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας.
– Απ’ όσο ξέρω, η παράταξη έχει αρχηγό, ο οποίος δεν δήλωσε ότι θα αποσυρθεί και ότι αποφάσισε, να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
– Εκτός κι αν αυτοί που κάνουν τη συζήτηση, γνωρίζουν κάτι περισσότερο για την πρόθεση του Λουντοβίκ.
– Άκουσα, μάλιστα, κάποιον πρώην δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο, να λέει ότι εφόσον ο Λουντοβίκ δεν είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές, ο διάδοχος του πρέπει να αναζητηθεί στον ευρύτερο χώρο των φίλων του συνδυασμού.
– Η άποψη αυτή, νομίζω, «φωτογραφίζει» κάποιο πρόσωπο, το οποίο περιμένει να ανακοινώσει ο Λουντοβίκ την απόφαση του και μετά να βγει μπροστά ως διεκδικητής.
– Ο Λουντοβίκ, πάντως, έβαλε τον πήχη ψηλά. Κι όταν αποφασίσει να αποσυρθεί, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του συνδυασμού θα τραγουδήσουν το ρεφρέν γνωστού λαϊκού άσματος: «Μετά από σένα ποιος;».
– Όμως, καρντάσια, δεν αρκεί να αλλάξει ο αρχηγός, για να κερδίσει (πάλι) ο συνδυασμός τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.
– Στο ψηφοδέλτιο και περισσότερο στο σχήμα που διοίκησε τον Δήμο επί δύο τετραετίες, υπήρχαν και μερικά καρντάσια, τα οποία χάλασαν την εικόνα του συνόλου.
– Επίσης, υπάρχουν παραδείγματα, πρόσφατα, δημοτικών παρατάξεων, με παρουσία μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίες διαλύθηκαν μετά την αποχώρηση των αρχηγών τους.
– Κι αναφέρομαι στον συνδυασμό «Ελπίδα για την Καβάλα», του Ανδρέα Καραμπουρνιώτη και «Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» (Α.Κ.Ε.Π.), του Στάθη Εριφυλλίδη.
– Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», εάν και εφόσον αποχωρήσει ο Λουντοβίκ.
– Τέλος, φαίνεται πως υπάρχουν και οι «ανερχόμενες δυνάμεις» στον Δήμο Καβάλας, που διεκδικούν ακόμα και τη διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ