– Και ξαφνικά, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καβάλας, βρήκαν να κάνουν προτάσεις για το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών.
– Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Λουντοβίκ, πρότεινε το Βιοτεχνικό Πάρκο «φάντασμα» λίγο έξω από τη Νέα Καρβάλη, ή κάποιες εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
– Ίσως να εννοεί και το εργοστάσιο του «Ξιφία», που ο ίδιος, ως δήμαρχος, δεν κατάφερε να επαναλειτουργήσει.
– Όσον αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο, αφού δεν εγκαταστάθηκαν εκεί επιχειρήσεις, για να γίνει το «αναπτυξιακό εργαλείο» του τόπου, μπορούν να εγκατασταθούν οι «οικίσκοι» που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
– Όμως, πρέπει να ερωτηθεί η διοίκηση του φορέα διαχείρισης του «πάρκου». Αν υπάρχει. Κι αν δεν υπάρχει, πρέπει να ερωτηθούν οι μέτοχοι της εταιρείας. Δηλαδή, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο.
– Ο Λουντοβίκ εγγυάται πως δεν θα χρειαστεί εξυγίανση του εδάφους, με πασσαλόπηξη, για την εγκατάσταση των «οικίσκων», επομένως δεν θα απαιτηθεί ειδική εδαφολογική μελέτη.
– Επίσης, έχει κατασκευαστεί ο κόμβος πρόσβασης από την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης.
– Το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. είναι κοντά στη Νέα Καρβάλη, είναι επίπεδη έκταση, αλλά χωρίς δέντρα.
– Έχει αρκετά πλεονεκτήματα, λοιπόν, αλλά μου προκαλεί απορία γιατί οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν το πρότειναν πριν επιλεγεί το Εσκί Καπού.
– Ή έστω πριν παρθεί η απόφαση για το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι.
– Ίσως να σκέφτηκαν ότι, από το νταμάρι στο Εσκί Καπού, δεν γίνεται να μεταφερθούν τα γυναικόπαιδα στη βάλτα του Βιοτεχνικού Πάρκου.
– Πάντως, αν επιλέγονταν το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ., οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να παραμείνουν εκεί απεριόριστο χρόνο, αφού η εγκατάσταση επιχειρήσεων μπήκε στις καλένδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ