Η Καβάλα B.C. έκανε την “ανατροπή” στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού και σημείωσε μία μεγάλη νίκη επί της γηπεδούχου Α.Ε. Λάρισας, με σκορ 64-68, στο πλαίσιο της α΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε 39-27 στη λήξη του α΄ ημιχρόνου, όμως η Καβάλα B.C., με πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Σημειωτέον, ότι η ομάδα της Καβάλας δέχτηκε 25 πόντους συνολικά στην 3η και στην 4η περίοδο. Η εξέλιξη του αγώνα μαρτυράει πως, όλες οι ομάδες αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο του “χτισίματος” και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο και επί σαράντα συνεχόμενα λεπτά. Αυτό σημαίνει, ότι θα έχουν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, οι οποίες θα μειώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η Καβάλα B.C. έδειξε μαχητικότητα και δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, γι’ αυτό και “δικαιώθηκε” στο τέλος. Αν μη τι άλλο, καμία αντίπαλος δεν μπορεί να την “ξεγράψει” στα ερχόμενα παιχνίδια, αφού είναι ικανή για κάθε αποτέλεσμα. Η νίκη αυτή, σίγουρα, θα τονώσει την ψυχολογία των νεαρών σε ηλικία παικτών της.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ψυχικό-Πανιώνιος 63-85, Εθνικός Πειραιώς-Δούκας 71-82, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Γ.Σ. Λάρισας 67-61, Φάρος Κερατσινίου-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 70-76, Παγκράτι-Ηράκλειο 44-84, Χολαργός-Αίολος Αστακού 53-62, Αμύντας-Αρκαδικός Τρίπολης 96-42.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, η Καβάλα B.C. θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” την ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, για την 1η αγωνιστική της β΄ φάσης της διοργάνωσης. Την ίδια ημέρα, θα διεξαχθούν ακόμα τα παιχνίδια: Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πανιώνιος, Ηράκλειο-Κόροιβος Αμαλιάδας, Δούκας-Λαύριο, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Κύμη, Αίολος Αστακού-Αμύντας, Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο, Τρίκαλα-Προμηθέας Πατρών.
Η σύνθεση με την οποία αγωνίστηκε στη Λάρισα η Καβάλα B.C. ήταν η εξής: Μάζουρτσακ 20(2 τρίποντα), Γκέλιος 12(3 τρ.), Κελαϊδής 8(2 τρ.), Μούκας 16(4 τρ.), Μανάκας 2, Σκλήβας 10, Αναστασάκης, Σαββίδης, Κουμλέλης, Κυριακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ