Το πρώτο παιχνίδι των πλέι άουτ, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των ομάδων της Καβάλα B.C. και της Δόξας Μαχητών Πεύκων, επιβεβαίωσε την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα πολύ ισορροπημένο «ζευγάρι». Κι αυτό το παιχνίδι, όπως τα δύο προηγούμενα για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέρειες, υπέρ της ομάδας των Πεύκων με σκορ 78-76(26-20, 17-20, 20-14, 15-22 το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού). Η γηπεδούχος ομάδα, είχε σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στην 4η περίοδο δεν μπόρεσε να «προστατέψει» τη διαφορά των εννέα πόντων που πήρε στη λήξη της 3ης περιόδου (63-54). Η Καβάλα B.C. έκανε την μεγάλη αντεπίθεση, κατάφερε να ισοφαρίσει 75-75 στο τελευταίο λεπτό, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων έκαναν το 2-1 στις νίκες και το ερχόμενο Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», θα επιχειρήσουν να «τελειώσουν» τη σειρά και, συγχρόνως, να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα B.C. θα παίξει για να ισοφαρίσει στις νίκες (2-2) και να αποκτήσει μία ακόμα ευκαιρία στο τρίτο παιχνίδι, το οποίο αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκων την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Σε μία σειρά πλέι οφ, ή πλέι άουτ, έχει πολύ μεγάλη σημασία η διαχείριση των συναισθημάτων έπειτα από κάθε αποτέλεσμα. Όποια από τις δύο ομάδες (Καβάλα B.C., Μαχητές Δόξας Πεύκων) καταφέρει να διαχειριστεί τα συναισθήματα που προκαλούν η νίκη και η ήττα, θα είναι αυτή που θα πετύχει τον στόχο της. Το πρώτο παιχνίδι είναι παρελθόν και οι παίκτες της Καβάλα B.C. πρέπει να συγκεντρωθούν, πάλι, αφού δεν μεσολαβεί πολύς χρόνος έως το δεύτερο παιχνίδι. Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι ακόλουθες:

Μαχητές Δόξας Πεύκων (προπονητής Χατζηκυριακίδης): Χατζηκυριακίδης 6(2 τρίποντα), Βαρδής, Βελισσαρίου, Γερομιχαλός 17(3 τρ.), Μπάδης, Καλαμπάκας 3, Ναούμης 11(2 τρ.), Στόλης 4, Δίπλαρος 20(6 τρ.), Γκούθας, Τάταρης 7, Τζαουάρα 10.

Καβάλα B.C. (προπονητής Πενταζίδης): Ερεβμπενάζιε 23(5 τρ.), Κελαϊδής 4(1 τρ.), Μάζουρτσακ 16(2 τρ.), Σαββίδης, Κυριακού, Κουμλέλης 13(2 τρ.), Γκέλιος 3(1 τρ.), Μούκας 3(1 τρ.), Τσαλαπάτας, Ντιαλό 5, Γανοτόπουλος, Σκλήβας 9.

Στο άλλο παιχνίδι των πλέι άουτ, ο Αρκαδικός Τρίπολης νίκησε 72-65 το Ηράκλειο και πήρε το προβάδισμα στις νίκες με 2-1. Στα πλέι οφ, επίσης, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Αίολος Αστακού 82-64 (2-1 οι νίκες για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης), Δούκας-Φάρος Κερατσινίου 67-75 (1-2 οι νίκες υπέρ του Φάρου Κερατσινίου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ