• -Μερικά καρντάσια έχουν πνευματική αδυναμία να αντιληφθούν, ότι οι κάδοι και τα καλαθάκια τοποθετήθηκαν για την εναπόθεση των απορριμμάτων. Δεν μπορώ να το γράψω πιο ευγενικά, γιατί έχω απηυδήσει μ’ εκείνους κι εκείνες, που επιμένουν να ρίχνουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα απολυμαντικά μαντιλάκια στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στα παρτέρια με το πράσινο και όπου αλλού τους «βολέψει».

-Πριν την πανδημία έβρισκα πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια από ροφήματα, κυρίως καφέ, συσκευασίες από σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, μαστίχες κ.λπ. Τώρα έχουμε τις μάσκες και τα μαντιλάκια. Έλεος! Είναι αδιαφορία, είναι έλλειψη παιδείας, είναι χαμηλή νοημοσύνη, είναι όλα αυτά μαζί; Το σίγουρο είναι, πως η κατάσταση αυτή είναι θλιβερή και δείχνει το άσχημο επίπεδο που βρίσκεται η κοινωνία μας.

-Μερικοί φοράνε μάσκα και καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικά και μαντιλάκια, αλλά όταν πρέπει να τα ρίξουν στον κάδο, ο πολιτισμός και η προστασία της δημόσιας υγείας ξεχνιούνται! Την επόμενη φορά θα αναγκαστώ να ρίξω το «μπι…κι» μου, γιατί η υπομονή έχει όριο και η σιωπή εκλαμβάνεται ως απάθεια, αποδοχή και αδυναμία.

-Επ’ ευκαιρία, θέλω να ζητήσω από τους ήρωες της καθημερινότητας, τους οδοκαθαριστές, να περάσουν από ορισμένους παράδρομους, όπως αυτός δίπλα στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, όπου σε όλο το μήκος της πλευράς δίπλα στην αυλή του σχολείου υπάρχουν σκουπίδια. Από το είδος των σκουπιδιών, γίνεται σαφές ποιοι τα έριξαν.

-Με την πανδημία του covid-19, οι σχολικές αίθουσες, τα γραφεία, τα εργαστήρια, τα γυμναστήρια και οι αυλές καθαρίζονται, αλλά περιμετρικά των σχολικών μονάδων υπάρχει πρόβλημα. Αχ, αυτοί οι «κακοί γείτονες», που δεν δίνουν σωστό παράδειγμα στα παιδιά και ρυπαίνουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Πιστεύω πως καταλάβατε το χιούμορ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ