Διαβάσαμε με προσοχή τις δηλώσεις του Χρ. Ποτόλια και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναφορικά με την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Γ. Φούχτελ και το ενδιαφέρον του για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ξέραμε τις απόψεις του και δεν έχουμε σκοπό να τις σχολιάσουμε. Απλώς παίρνουμε αφορμή για να εκφράσουμε τις δικές μας σκέψεις σχετικά με τα απορρίμματα και το τυχόν ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στον τομέα αυτόν.

Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποδειχθήκαμε τελείως άχρηστοι, αφού είμαστε οι τελευταίοι σε όλη την Ευρώπη, που δεν καταφέραμε ακόμη να ξεφύγουμε από τις χωματερές και τα απειλούμενα πρόστιμα της Ευρώπης. Την όποια διαχείριση κάνουμε την πληρώνουν οι δημότες κάθε δήμου, αφού πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη. Και δεν πληρώνουμε μόνο όλα τα έξοδα για την περισυλλογή των σκουπιδιών, αλλά μέχρι αυτά να μεταφερθούν στις ημινόμιμες χωματερές.

Σε πολλά προηγμένα κράτη της Ευρώπης, δεν πληρώνουν οι πολίτες ανταποδοτικά τέλη, δεδομένου ότι η αξιοποίηση των σκουπιδιών από δημοτικές ή και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αποδίδει τα αναγκαία χρήματα για την καθαριότητα των πόλεων και των χωριών. Και μακάρι, θα λέγαμε εμείς, ο κάθε Φούχτελ, να φέρει επιχειρηματίες για να αξιοποιήσουν τα σκουπίδια μας και να μας απαλλάξουν από ένα πολύ μεγάλο κόστος. Θα κερδίσουν αυτοί, αλλά θα κερδίσουμε κι εμείς με την απαλλαγή του κόστους καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ