Το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «λούνα παρκ της ανακύκλωσης», που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες, αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στον Δήμο.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, περίπου 330 μαθητές των δύο σχολικών μονάδων της Νέας Περάμου, μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια, διασκέδασαν και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν στην ορθή χρήση του μπλε κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.Α. τον Ιούνιο του 2016, το «λούνα παρκ ανακύκλωσης» συσκευασιών ανακηρύχτηκε σε Silver Εvent Of The Year, στην κατηγορία «εκπαιδευτική εκδήλωση», στο πλαίσιο των Event Awards 2016. Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσαν, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, η αντιδήμαρχος, Ελένη Μπενή, ο διευθυντής καθαριότητας, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και πρασίνου, Κωνσταντίνος Τσιρικτσής και εκπαιδευτικοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ