Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς στην Καβάλα, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, αποδέχθηκε την πρόταση της προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, Μαρίας Οικονομίδου, να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τη διοργάνωση του προγράμματος, κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο, μαζί με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Πέτρο Πετρόπουλο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολο Βαγενά.

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου, μεταξύ άλλων, θα είναι στη διάθεση των μαθητών προσομοιωτής, στον οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν, ως μελλοντικοί οδηγοί, τις επιπτώσεις από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ουσιών.

Η Δ. Τσανάκα δήλωσε ότι, ο Δήμος θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες, για την ενημέρωση και την εμπέδωση από τους μαθητές των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων, που είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ