-Η διάσπαση του χώρου της Νέας Δημοκρατίας, την οποία επικαλέστηκε ο Ντίνος Κλειτσιώτης, για να αποσύρει, την τελευταία στιγμή, την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Καβάλας, πρέπει να την χρεώσουμε στα τοπικά στελέχη του κόμματος, τα οποία είτε δήλωσαν δημοσίως ότι στηρίζουν τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, είτε εντάχθηκαν στον συνδυασμό του, με την ονομασία «Ο Τόπος της Ζωής μας». Η κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον στο προσκήνιο, επέτρεψε στα στελέχη αυτά, να ταχθούν ανοιχτά υπέρ ενός υποψηφίου, ο οποίος ιδεολογικά ανήκει σε αντίπαλο πολιτικό χώρο. Σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος, πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή τρεις υποψήφιους δημάρχους που ανήκουν, θεωρητικά, στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία του προκάλεσε ανησυχία στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Μάκη Παπαδόπουλου. Και πολεμήθηκε φανερά από την συγκεκριμένη πολιτική κλίκα.

-Δεν περιμέναμε να αποδεχθεί την πρόταση, να συστρατευθούν οι δυνάμεις που διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ο οποίος αποφάσισε εξαρχής να είναι επικεφαλής στον ενιαίο, ή τον αυτόνομο συνδυασμό. Παρεμπιπτόντως, επειδή ο Χαρ. Χρυσανίδης ήταν καλός δήμαρχος στον πρώην Δήμο Ελευθερών, δεν αποτελεί εχέγγυο, για να εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας. Άλλωστε, μετά από τις δύο πετυχημένες θητείες του στον Δήμο Ελευθερών, έβαλε υποψηφιότητα στον Καλλικρατικό Δήμο Παγγαίου και οι συντοπίτες του, επέλεξαν άλλο πρόσωπο για δήμαρχο. Κλείνουμε την παρένθεση.

-(Απ)έμειναν ο Ντίνος Κλειτσιώτης και η Αναστασία Ιωσηφίδου, για να συζητήσουν την πιθανή συνεργασία. Η ίδια πολιτική κλίκα συνέχισε να υπονομεύει την εκλογική συνεργασία, διότι ακόμα και με τους δύο (Κλειτσιώτη, Ιωσηφίδου), θα δημιουργούσε ισχυρότερο πόλο από την υποψηφιότητα του Μάκη Παπαδόπουλου. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης φέρθηκε επιπόλαια και ανέντιμα, με αποτέλεσμα να βάλει την «ταφόπλακα» στην συνεργασία. Και η πολιτική κλίκα πέτυχε τον στόχο της, προς το παρόν. Θεωρεί ότι έβγαλε εκτός μάχης έναν υποψήφιο, τον Ντίνο Κλειτσιώτη και αποδυνάμωσε την Αναστασία Ιωσηφίδου. Έτσι, «άνοιξε ο δρόμος», για να περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών ο Μάκης Παπαδόπουλος και να είναι ο (μεγάλος) αντίπαλος του νυν δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη.

-Ο Μάκης Παπαδόπουλος θέλει να πάρει την «ρεβάνς» από τον Θόδ. Μουριάδη, ο οποίος του στέρησε, πάνω στο νήμα, την συμμετοχή στον β΄ γύρο των εκλογών του 2019. Και πιθανόν, την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο. Στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα έχει την τρίτη και τελευταία ευκαιρία να πετύχει τον στόχο του και να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του, να εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας. Γι’ αυτό και «δίνει τα ρέστα του» στις εκλογές αυτές. Μαζί με το φθαρμένο κομματικό κατεστημένο που τον στηρίζει. Το πολιτικό κατεστημένο, που θέλει να ορίζει την ζωή των Καβαλιωτών και τα πράγματα στην Καβάλα.

-Σ’ αυτό το κλίμα, της προσωπικής μονομαχίας μεταξύ του Μάκη Παπαδόπουλου και του Θόδ. Μουριάδη, θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Ελπίζουμε ότι, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες, θα αποδοκιμάσουν την μεθόδευση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ