-Αισιόδοξος ότι σύντομα ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης θα πετύχει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία (Basket League), δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παγγαίου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Αγωνία μας είναι, να προλάβουμε την ενεργειακή αναβάθμιση που έχουμε προγραμματίσει, ύψους ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, με μία γενναία αναβάθμιση του γηπέδου και επέκταση των κερκίδων του».

-Εάν οι εργασίες αρχίσουν τους επόμενους μήνες, δεν αποκλείεται το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για τα παιχνίδια του Γυμναστικού Συλλόγου στο πρωτάθλημα της Basket League! Κι αν δεν είναι έτοιμο, υπάρχει και το φιλόξενο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, το οποίο θα ξαναζήσει την εποχή που αγωνίστηκε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Αλλά, για την Ε.Κ. Καβάλας θα αναφερθούμε παρακάτω.

-Αναμφίβολα, το κλειστό γυμναστήριο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Ελευθερούπολης χρειάζεται μία γενναία ανακαίνιση και αύξηση της χωρητικότητάς του, ακόμα κι αν ο Γυμναστικός Σύλλογος παραμείνει στην Α2 εθνική κατηγορία. Θα χρειαστεί την στήριξη των φιλάθλων, για να κάνει πρωταθλητισμό και να διεκδικήσει την άνοδο, είτε απευθείας, είτε μέσω των πλέι οφ (σ.σ. όπως έγινε την αγωνιστική περίοδο που πέρασε). Στην μοναδική μικρή κερκίδα, δεν μπορεί να φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός θεατών.

-Η συμμετοχή του Γ.Σ. Ελευθερούπολης στο πρωτάθλημα της Basket League έγινε στόχος και όνειρο όλης της τοπικής κοινωνίας. Ο Γ.Σ.Ε., όπως φωνάζουν οι φίλαθλοι στα παιχνίδια, είναι το καμάρι της Ελευθερούπολης. Θεωρούμε ότι κάθε αγωνιστική περίοδος που τελειώνει στην Α2 εθνική κατηγορία, προσθέτει σε γνώση, εμπειρία, θέληση και πίστη στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ο Γ.Σ.Ε. θα είναι πρωταγωνιστής και την ερχόμενη περίοδο (2022-2023) και πολύ πιθανό, να πραγματοποιήσει το όνειρο!

-Από την άλλη πλευρά, ο τρόπος που τελείωσε το πρωτάθλημα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, παίζοντας την παραμονή στην Α2 εθνική κατηγορία στα πλέι άουτ, με αντίπαλο τον ιστορικό σύλλογο του Παγκρατίου, προβλημάτισε. Με τις προσθήκες του Βίκτωρα Οκεκογουόεν, στην γραμμή των ψηλών και κυρίως του Malcolm Armstead στην περιφερειακή γραμμή, έδειξε πως θα διεκδικήσει την συμμετοχή στα πλέι οφ. Την περίοδο 2021-2022, η Ε.Κ. Καβάλας παρέμεινε στην Α2 εθνική κατηγορία, γιατί δεν υποβιβάστηκε κανένα σωματείο, λόγω της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος με την πανδημία του covid-19. Την περασμένη περίοδο νίκησε το Παγκράτι και εξασφάλισε την παραμονή. Τι επιφυλάσσει, άραγε, η περίοδος 2022-2023 για την «Ένωση»; Η διοίκηση δεν δείχνει πως έχει στόχο την επάνοδο στην Basket League. Η απουσία υψηλού στόχου και το «ανεβοκατέβασμα» μεταξύ Β΄ και Α2 εθνικής κατηγορίας, απομάκρυνε τον μεγαλύτερο αριθμό των φιλάθλων από το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Εάν συνεχιστεί η «χαμηλή πτήση», θα συρρικνωθεί περαιτέρω το φίλαθλο κοινό.

-Οι διοικούντες πρέπει να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον του «μπασκετικού» κοινού της πόλης, το οποίο υπάρχει και φαίνεται από την προσέλευση στα παιχνίδια των υπόλοιπων τοπικών σωματείων. Για παράδειγμα, στα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων ανδρών της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα Καβάλας, για την τελική φάση του πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός θεατών στο μικρό κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων.

-Η Ε.Κ. Καβάλας χρειάζεται μία «επανεκκίνηση» και να βάλει ψηλότερα τον πήχη. Η διακοπή της συνεργασίας με την Energean, η οποία ήταν ο χορηγός ονόματος, έγινε σε δύσκολη καμπή (σ.σ. πανδημία) και δεν είναι ευχάριστη είδηση. Στην περιοχή, δυστυχώς, δεν υπάρχει χορηγός με το ίδιο βεληνεκές, για να αντικαταστήσει την Energean. Η απόφαση αυτή, σαφώς θα επηρεάσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό και θα φανεί τα επόμενα έτη.

-Υ.Γ. Η διοίκηση του Γ.Σ.Ε. ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Σταύρο Τουτζιαράκη και τον Διονύση Σκουλίδα. Αμφότεροι είχαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας στο περασμένο πρωτάθλημα. Ο πρώτος είναι από τις καλύτερες επιλογές για την θέση του σέντερ. Στο πρωτάθλημα που τελείωσε είχε μέσο όρο 11,3 πόντους, 8 ριμπάουντ, 24 λεπτά συμμετοχής και ποσοστά ευστοχίας: 76,6% στις ελεύθερες βολές και 50% στα σουτ εντός πεδιάς. Ο δεύτερος είναι από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων. Είχε ποσοστό ευστοχίας 41,4% στα τρίποντα και 88,4% στις ελεύθερες βολές, ενώ αγωνιζόταν 31 λεπτά κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Η παραμονή τους στην Ελευθερούπολη είναι επιτυχία. Αναμένουμε την πρώτη ανακοίνωση από την Ε.Κ. Καβάλας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το Πανόραμα, ε συγγνώμη η ΕΚΚ ήθελα να πω έκανε τον κύκλο της. Οπαδούς δεν είχε ποτέ, απλά φιλάθλους που τους αρέσει το μπάσκετ. Έπαιξε κάποια χρόνια Α1 με τον Παπακωνσταντινου κ .μετά έγινε ανσασερ μεταξύ Α2 κ Β Εθνικής. Ο κόσμος κουράστηκε. Πιο πολύ συγκινεί το Santa – Αστέρας για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ παρά η ΕΚΚ. Ομάδα χωρίς οπαδούς δεν έχει μέλλον. Το έχω γράψει κ παλιότερα. Ακόμα κ ο Αστέρας έχει τους δικούς του οπαδούς. Είναι μια ομάδα με πολλαπλάσια ιστορία από της ΕΚΚ στο καβαλιωτικο μπάσκετ. Φέτος που ξυπνάει ο κοιμώμενος γίγαντας που ακούει στο όνομα ΑΟΚ θα δούμε ντέρμπι από τα παλιά ΑΟΚ εναντίον Αστέρα. Φέτος θα δούμε τι κόσμο θα έχει η ΕΚΚ στην Α2 κ ο ΑΟΚ στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ένα θα σας πω κ να το θυμάστε: Αν ο ΑΟΚ φέτος ανέβει στην Γ Εθνική κ η ΕΚΚ υποβιβαστεί στην Β Εθνική, τότε η ΕΚΚ θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ. Το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι κ θα γίνει χείμαρρος, κ ο χείμαρρος ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του την ΕΚΚ ή Πανόραμα που τόσα χρόνια καπηλευονταν το όνομα του ΑΟΚ σαν KAVALA BC στις εθνικές κατηγορίες. Παππα το τέλος του Πανοράματος πλησιάζει. Τόσα χρόνια κοιμόσασταν ήσυχος χωρίς τον ΑΟΚ. Μετά την επανίδρυση του μπασκετικου τμήματος χάσατε τον ύπνο σας κ καλά κάνατε. Η ομάδα σου φθίνει ενώ ο ΑΟΚ μεγαλώνει κ ετοιμάζεται πλέον για τις εθνικές κατηγορίες που σίγουρα δεν θα το ήθελες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ