-Πόσα χρόνια πέρασαν από την έναρξη λειτουργίας του καινούργιου δικαστικού μεγάρου της Καβάλας; Σίγουρα πάνω από μία δεκαετία. Από τότε, καρντάσια, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), δεν μπόρεσε να πουλήσει, ή να νοικιάσει, το κτήριο του παλιού δικαστικού μεγάρου στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας! Οι προτεραιότητες είναι άλλες. Ανακοίνωσε την διενέργεια διαγωνισμού, για την μακροχρόνια εκμίσθωση του κλειστού γηπέδου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Παλαιό Φάληρο, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμών για τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ.

-Γιατί να ενδιαφερθεί για ένα παλιό δικαστικό μέγαρο, για το οποίο δεν προσδοκά ικανοποιητικό έσοδο; Ενώ, για το ολυμπιακό ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο και τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ, μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα υπάρξουν αρκετές και ικανοποιητικές προσφορές. Ο διαγωνισμός για το κλειστό γήπεδο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι πλειοδοτικός και η παραχώρηση (εκμίσθωση) έχει χρονικό ορίζοντα 40+10 χρόνια! Είναι κίνητρο για τον υποψήφιο επενδυτή.

-Επειδή ο Θίοντορ έχει μία καλή επικοινωνία με την ΕΤ.Α.Δ. και διαπραγματεύεται την παραχώρηση της ακτής Καλαμίτσα, όταν θα πάει στην Αθήνα και επισκεφτεί την ΕΤ.Α.Δ., του προτείνω να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης μία ανταλλαγή! Να δώσει η ΕΤ.Α.Δ. το παλιό δικαστικό μέγαρο και την παλιά Μεραρχία στον Δήμο Καβάλας. Και ο Δήμος να δώσει το παλιό νοσοκομείο στην ΕΤ.Α.Δ.

-Είναι πιο εύκολο για τον Δήμο Καβάλας να ανακαινίσει τα δύο κτήρια και να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του, ενώ η ΕΤ.Α.Δ. μπορεί να βρει επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο. Εάν θεωρεί πως θα αξιοποιήσει τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ, γιατί να μην ελπίζει και για το παλιό νοσοκομείο Καβάλας;

-Σκέψου το, Θίοντορ καρντάσι, συζήτησέ το με τους συνεργάτες σου και με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο. Κι αν συμφωνήσετε, για την ανταλλαγή των ακινήτων, ετοιμάστε την πρόταση προς την ΕΤ.Α.Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ