– Είδα αρκετό κόσμο χθες (Παρασκευή 27 Μαΐου 2016) το απόγευμα να κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας».
– Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες θέλουν αφορμές για να περπατήσουν στην πόλη, χωρίς το φόβο των αυτοκινήτων και το άγχος να βρούνε θέση στάθμευσης.
– Αυτή την «τάση» πρέπει να την εκμεταλλευτούν ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, για να καθιερώσουν ένα απόγευμα κάθε μήνα που θα απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων στην οδό Ομονοίας, ώστε οι καταναλωτές να κυκλοφορούν άνετα βλέποντας τις βιτρίνες των καταστημάτων και κάνοντας τα ψώνια τους.
– Παράλληλα, θα περάσει και το μήνυμα της λιγότερης χρήσης του αυτοκινήτου για την μετακίνηση τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, τουλάχιστον.
– Η «Λευκή Νύχτα» και παρόμοιες εκδηλώσεις, βοηθούν στην αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και μπορούν να αξιοποιηθούν για να περάσουν θετικά μηνύματα στο ευρύ κοινό.
– Ένα τέτοιο μήνυμα, εκτός από τη λιγότερη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, είναι, π.χ., το σύνθημα: «Καταναλώνω και ανακυκλώνω».
Θα ήταν ωραίο στην επόμενη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», να γίνει μία δράση, για μικρούς και μεγάλους καταναλωτές, η οποία θα αφορά στην ανακύκλωση.
– Μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, λένε οι ειδικοί επιστήμονες, τα μηνύματα περνάνε πιο εύκολα στους αποδέκτες.
– Εύχομαι του χρόνου, η «Λευκή Νύχτα» να είναι ακόμα καλύτερη, πιο πλούσια και να πετύχει τον σκοπό της.
– Όταν μία προσπάθεια έχει τη στήριξη όλων των τοπικών αρχόντων, φορέων και της κοινωνίας, είναι σίγουρο ότι θα διαρκέσει και θα γίνει θεσμός.
– Η Καβάλα έχει ανάγκη από εκδηλώσεις που μαζεύουν κόσμο, δίνουν μία εικόνα ζωντάνιας και προβολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ