Καλεσμένα του δημάρχου Νυρεμβέργης στη δεξίωση για το νέο έτος, ήταν μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ», για την αδελφοποίηση Καβάλας-Νυρεμβέργης. «Για ακόμα μία χρονιά, ο δήμαρχος Νυρεμβέργης, Dr. Uli Maly, άνοιξε επίσημα το έτος 2018 με την καθιερωμένη δεξίωση. Η δεξίωση παραδοσιακά πραγματοποιείται στο δυτικό συνεδριακό του εκθεσιακού κέντρου Νυρεμβέργης και φέτος, η παρουσία 1.500 καλεσμένων δείχνει τη μεγάλη αποδοχή της», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Ο αντιδήμαρχος, Dr. Gsell, πήρε τον λόγο χαιρετώντας ονομαστικά τους επισήμους. Δεν έλειψαν και οι αναφορές στις διπλωματικές αποστολές που έχουν έδρα στη Νυρεμβέργη. Στο λόγο του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι το 2018 χαρακτηρίζεται για τη Γερμανία ως χρονιά της αισιοδοξίας, γιατί ποτέ πριν στην ιστορία της τόσο πολλοί άνθρωποι, πάνω από 44 εκατομμύρια, είχαν δουλειά και μισθό, ότι το Α.Ε.Π. αυξήθηκε κατά 2,2% και τα κρατικά έσοδα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις. Επίσης, το 2018 είναι η 100ετηρίδα της ανακύρηξης της Βαυαρίας σε δημοκρατία από βασίλειο. Φέτος, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε, που η ποδοσφαιρική ομάδα της Νυρεμβέργης κατέκτησε το ένατο και τελευταίο πρωτάθλημα και ευχήθηκε να ξαναβρεί το δρόμο προς τη δόξα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος ορμώμενος από τον κοινωνικό χάρτη που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Bertelsmann, μίλησε με ικανοποίηση για τις απαντήσεις που έδωσαν οι 60.000 ερωτηθέντες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, στην πλειοψηφία τους ήταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο και το επίπεδο ζωής στη χώρα και τις κοινωνικές παροχές. Βέβαια, στηλιτεύτηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και η ψαλίδα μεταξύ του αυξανόμενου πλούτου από τη μία και της αυξανόμενης φτώχειας από την άλλη, που συνεχώς διευρύνεται. Αποτελεί ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος, το ότι 23% των παιδιών ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν δύσκολη, ή καθόλου πρόσβαση στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Νυρεμβέργης, να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2025, μία πρωτεύουσα έξω από τα γνωστά κλισέ, αλλά από τους πολίτες για τους πολίτες.

Μετά το πέρας της ομιλίας, σχηματίστηκαν γύρω από τους μπουφέδες τα «πηγαδάκια» με τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να περάσει από τα μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ», που με επικεφαλής τον πρόεδρο, Σωτήρη Ξώγνο, ήταν καλεσμένα επίσημα. Ο δήμαρχος, εκτός από την ανταλλαγή ευχών, επεσήμανε ότι το 2019 θα είναι η 20η επέτειος της αδελφοποίησης με την Καβάλα, που θα συνοδευτεί από διάφορες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ