Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας στο γραφείο της δημάρχου, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, δήλωσε σχετικά με την κινητοποίηση κατά του σταθμού διοδίων στην «Άσπρη Άμμο» και τις εργασίες για τον αγωγό Τ.Α.Ρ. στα λασπόλουτρα Κρηνίδων τα εξής: «Επαναλάβαμε στη δήμαρχο και στους συναδέλφους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την άποψή μας ότι στο ζήτημα των διοδίων, είναι ανάγκη να κινητοποιηθούμε με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, μαζί με άλλους Δήμους και Περιφέρειες, ώστε η αντίδραση να είναι πιο δυναμική και ισχυρή.
Ακόμα και τα διόδια που θα μπούνε στη Μέστη του Νομού Έβρου και στην Ασπροβάλτα του Νομού Θεσσαλονίκης, είναι πρόβλημα για τον Δήμο μας, αφού τα πρώτα θα επιβαρύνουν τους Τούρκους επισκέπτες που έρχονται στην Καβάλα και τα δεύτερα θα επιβαρύνουν τους Καβαλιώτες που ταξιδεύουν καθημερινά προς Θεσσαλονίκη, τις Καβαλιώτικες επιχειρήσεις που διακινούν τα εμπορεύματά τους προς τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς, που επισκέπτονται την Καβάλα και διακινούν κι αυτοί τα εμπορεύματά τους στην Καβάλα.
Με βάση την προσέγγιση αυτή, συμφωνήσαμε με την πρόταση της δημάρχου, για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής συντονισμού των κινητοποιήσεων και προτείναμε αυτή να αναλάβει να συνεχίσει την επικοινωνία του Δήμου μας με άλλους Δήμους και Περιφέρειες που θίγονται, να προτείνει και να συντονίσει κοινές δράσεις και να τις οργανώσει πιο αποτελεσματικά. Συμφωνήσαμε, επίσης, να προβάλλουμε την εναντίωσή μας στα μετωπικά διόδια και στο «ξεπούλημα» της εταιρείας της Εγνατίας οδού.
Τέλος, ζητήσαμε από τη δήμαρχο να αντιδράσει δυναμικά, εκ μέρους του Δήμου Καβάλας και στις εργασίες αποστράγγισης του εδάφους, που πραγματοποιεί η εταιρεία του αγωγού Τ.Α.Ρ. στην περιοχή των Λασπόλουτρων στις Κρηνίδες. Οι εργασίες έχουν ανησυχήσει τους αγρότες, γιατί έχουν τον κίνδυνο να «στεγνώσουν» το έδαφος από το απόθεμα νερού, που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών τους και να προκαλέσουν και άλλες περιβαλλοντικές «βλάβες» στον πολύτιμο πόρο των Λασπόλουτρων, που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από το σημείο των εργασιών».