Μάκης Παπαδόπουλος: «Μόνιμη μείωση της εγγύησης νερού στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., επικαιροποίηση στοιχείων χωρίς καμία χρέωση»

0

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τον Δεκέμβριο του 2019, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αποφάσισε να χρεώνει τους δημότες με εγγύηση τριάντα ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, ενώ είναι παλαιοί καταναλωτές. Ωστόσο, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιδράσαμε. Φέραμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αυτό είναι αρμόδιο να εγκρίνει τέτοιες αποφάσεις, απορρίψαμε τη χρέωση των τριάντα ευρώ και αποφασίσαμε, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να καταργήσει την άδικη χρέωση στην επικαιροποίηση και να μειώσει μόνιμα την εγγύηση.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έκανε ένσταση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, με τον ισχυρισμό ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι «αναρμόδιο», αλλά η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την απέρριψε.

Καλούμε, για πολλοστή φορά, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., να σταματήσουν να απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, να συνεχίσει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τη διαδικασία επικαιροποίησης, χωρίς καμία χρέωση σε όσους δημότες έχουν υφιστάμενες συνδέσεις, να μειώσουν μόνιμα την εγγύηση κατανάλωσης νερού στα τριάντα ευρώ για τους νέους καταναλωτές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ