Η εξυγίανση της επιχείρησης, με ένα σχέδιο βιωσιμότητας, είναι ο στόχος του υποψήφιου δημάρχου, Χρυσόστομου (Μάκη) Παπαδόπουλου, για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας.

Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» αναφέρει τα ακόλουθα: «Τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η δημοτική Αρχή «περηφανεύεται» για το δήθεν θετικό της έργο. Η πραγματικότητα την διαψεύδει καθημερινά. Οι δημότες γνωρίζουν ότι ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, απ’ ό,τι πριν από 4 χρόνια. Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καταρρέει! 2020, νέες ζημίες 173.000 ευρώ! 2021, «προς τιμήν» της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., η διοίκηση διπλασίασε τις ζημίες κατά 349.000 ευρώ! Στο διάστημα 2019-2021, οι συσσωρευμένες ζημίες έφθασαν στο ποσό των 31.500.000 ευρώ! Δεν έχουμε στοιχεία για το 2022, όπου προβλέπουμε ότι οι ζημίες θα έχουν αυξηθεί κι άλλο. Από το 2019 έως σήμερα, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. χρωστάει στην Δ.Ε.Η. περίπου 4.000.000 ευρώ! Το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης καταρρέει.

Παράδειγμα, η πρόσφατη διαρροή του κεντρικού αγωγού επεξεργασμένου ύδατος. Ο βιολογικός της Καβάλας επίσης καταρρέει, καθώς δεν έχει γίνει σοβαρή αναβάθμιση από κατασκευής του. Η δημοτική Αρχή, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει την παραπάνω κατάσταση, συμπεριφέρεται υπεροπτικά και επιδιώκει με προφανή ψεύδη να ωραιοποιήσει αυτό, που όλοι οι δημότες βλέπουν: το «χάος» και την διάλυση της ύδρευσης και της αποχέτευσης του Δήμου. Μιλούν για έργα στην διάρκεια της θητείας τους 100.000.000 ευρώ, θεωρώντας τους πολίτες αφελείς.

Εμείς, ως διοίκηση του Δήμου, είμαστε αποφασισμένοι να εξυγιάνουμε την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με ένα σχέδιο βιωσιμότητας, που θα δείχνει πώς θα εξορθολογήσουμε και θα αναπτύξουμε την δημοτική επιχείρηση. Το όφελος των δημοτών, αλλά και το όφελος της επιχείρησης, είναι πάνω απ’ όλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ