Για προχειρότητα και έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού κατηγόρησε, άλλη μια φορά, τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου στο Καρνάγιο. «Η δήμαρχος με την προχειρότητά της, οδήγησε τον Δήμο σε μία νέα ήττα», είπε και εξέφρασε την ανησυχία του, για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Καβάλας.
Χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε πως το παλιό νοσοκομείο προσφέρθηκε ως «δώρο» στο ελληνικό δημόσιο, εξαιτίας της αδράνειας που έδειξε η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας τα τελευταία δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόσφατη (σ.σ. τον Οκτώβριο του 2014) γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, ότι το ακίνητο του παλιού νοσοκομείου Καβάλας ανήκει σε ποσοστό 100% στο ελληνικό δημόσιο, την οποία αποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών δύο χρόνια αργότερα!
Σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ενεργοποιήθηκε μόνο μετά από σχετικό αίτημα της παράταξής του, αλλά μέσα στον πανικό της, η δήμαρχος απέστειλε μία επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία αποδέχτηκε, εμμέσως, ότι η κυριότητα του ακινήτου ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.
«Η δημοτική αρχή, δεν ξέρει τι θέλει να κάνει με το παλιό νοσοκομείο. Δεν πάμε σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση με τα κουβαδάκια μας», σχολίασε ο Μάκης Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε ότι, αν διοίκηση του Δήμου Καβάλας θέλει να κάνει συζήτηση «στο γόνατο» και με αερολογίες, δεν θα έχει τη συναίνεση του ίδιου και της παράταξής του.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο στόχος του Δήμου Καβάλας πρέπει να είναι διπλός. Καταρχάς, η διεκδίκηση της πλήρους κυριότητας του ακινήτου και αφετέρου, η αξιοποίησή του επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Κατέθεσε, μάλιστα, μία ιδέα για τον σκοπό αυτό, λέγοντας ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες από τα Βαλκάνια, ενισχύοντας, έτσι, τον ιατρικό τουρισμό της πόλης.
Για να επιτευχθούν οι δύο παραπάνω στόχοι, σημείωσε, πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος Καβάλας μία νομική θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, να γίνει μία μελέτη στατικής επάρκειας των κτιρίων και μία μελέτη σκοπιμότητας, για την επιλογή της καλύτερης χρήσης τους. Τέλος, πρότεινε να συσταθεί μία επιτροπή, για την αξιοποίηση και τη διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ