Αντίθετος με την σχεδιαζόμενη μείωση των τμημάτων στα δημοτικά σχολεία, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, να υποβαθμίσει δημοτικά σχολεία στον Δήμο Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-2025, μάς βρίσκει αντίθετους. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα στην διαχείριση των συνεπειών της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού στον τόπο μας. Ήρθε η ώρα, όμως, να δούμε κατάματα και συνολικά το πρόβλημα ως κοινωνία και ως φορείς και να δουλέψουμε πάνω σε σύνθετες και έξυπνες λύσεις που δεν θα υποβαθμίζουν ούτε τα σχολεία μας, ούτε την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από τα σχολεία μας.

Ο Δήμος Καβάλας έχει λόγο και ρόλο στην διαχείριση της εξέλιξης αυτής και οφείλει να τους ασκήσει, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και με τους φορείς των εκπαιδευτικών και με τις συλλογικότητες των γονέων και με όλη την κοινωνία. Ωστόσο, δεν θα δεχθούμε συγχωνεύσεις τάξεων και κατάργηση σχολικών μονάδων. Αυτή πρέπει να είναι η βάση κάθε συζήτησης και ο Δήμος οφείλει να εγγυηθεί για τις προϋποθέσεις αυτές. Καλούμε, λοιπόν, την διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

-Να θέσει προς συζήτηση το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024.

-Να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας για συγχωνεύσεις τάξεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας για το έτος 2024-2025.

-Να αναλάβει την πρωτοβουλία να αρχίσει μία δημόσια συζήτηση, για το μέλλον των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ