– «Ζώντας την πραγματικότητα του οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσιονομικών της χώρας μας, στοιχειώδης είναι η ανάγκη συλλειτουργίας όλων των θεσμικών παραγόντων, στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος».
– Η παραπάνω δήλωση, ανήκει στους τρεις βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (σκέτο), Τάκη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργο Παπαφιλίππου, με αφορμή την καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.
– Και συνεχίζουν: «Αυτονόητη, εν προκειμένω, είναι η ιεράρχηση υλοποίησης των υποχρεώσεων και από την πλευρά του Δήμου».
– Δηλαδή, δήμαρχε Καβάλας, πρέπει να ιεραρχείτε τις υποχρεώσεις του Δήμου, σύμφωνα με τις επιθυμίες (και τις υποδείξεις) των βουλευτών, των υπουργών και του πρωθυπουργού.
– Κι επειδή περνάμε, ως κράτος και κοινωνία, περίοδο «οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσιονομικών της χώρας», ο Δήμος Καβάλας πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (στο ταμείο του για την ακρίβεια), για να διευκολύνει το (κοινωνικό) έργο της κυβέρνησης, που διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές, αφού δεν τόλμησε να σκίσει τα μνημόνια.
– Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχουν την εντύπωση ότι οι Δήμοι είναι Τραπεζικά Ιδρύματα και μπορούν να «δανείζουν» το κράτος, για να υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας!
– Όμως, στις Τράπεζες γίνονται ανακεφαλοποιήσεις, από το κράτος και στους Δήμους… συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση!
– Σε «οικονομικό στραγγαλισμό» βρίσκονται τα δημοσιονομικά της χώρας, αλλά σε «οικονομικό στραγγαλισμό» βρίσκονται και τα οικονομικά των Δήμων.
– Θέλουν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να καταργηθούν το φεστιβάλ Cosmopolis, το Kavala Air Sea Show, να πάρει πίσω ο Δήμος Καβάλας τα 50 χιλιάρικα ευρώ, που θα δώσει για να αισθανθούν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς;
– Να το κάνει, βρε αδερφέ, αλλά μπορείτε, καρντάσια, να εγγυηθείτε ότι, το κράτος θα αρχίσει να πληρώνει κανονικά τους μισθούς; Πως είπατε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ