• Ο Γιώργος Γραμμένος είπε το αυτονόητο, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας, με σκοπό όχι να προσβάλλει τους Καβαλιώτες που δεν στηρίζουν ιδεολογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά για να συσπειρώσει περισσότερο τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος υπέρ της υποψηφιότητας της Δήμητρας Τσανάκα.
  • Το ίδιο θα κάνει και ο Χρήστος Μέτιος, για να κερδίσει την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 τον αντίπαλο του στο β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών, Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Σ’ αυτές τις αναμετρήσεις θα φανεί, πόσο χρήσιμη είναι η στήριξη ενός κόμματος σε κάποιο υποψήφιο αιρετό της αυτοδιοίκησης.
  • Εκείνος που δήλωσε ανεξάρτητος, δεν έχει ανάγκη τη στήριξη κομματικού φορέα, για να πετύχει τον στόχο του. Δεν μπορεί, όμως, να συσπειρώσει μία μερίδα του εκλογικού σώματος, που θα χρησιμοποιήσει και το κριτήριο της κομματικής στήριξης ενός υποψηφίου. Εκτός κι αν είναι τόσο χαρισματική προσωπικότητα, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους από διάφορους πολιτικούς χώρους.
  • Ο Γ. Γραμμένος σκέφτηκε ρεαλιστικά και δεν «μάσησε τα λόγια του». Είπε ότι, θα είναι πολύ καλύτερο για τον Δήμο Καβάλας και τις διεκδικήσεις του, ο επόμενος δήμαρχος να έχει πολιτική (όχι κομματική) συγγένεια με την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, εφόσον νικήσει στις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία.
  • Άλλωστε, ο Λευτέρης Αθανασιάδης πέτυχε αυτά που πέτυχε ως δήμαρχος Καβάλας, επειδή ήταν ευνοϊκή για τη διοίκησή του η πολιτική συγκυρία, με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, τον Λευτέρη Αθανασιάδη ψήφισαν και Καβαλιώτες, που δεν ανήκαν στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε μία περίοδο εντονότατης πολιτικής πόλωσης μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέας Δημοκρατίας. Ο Λευτέρης Αθανασιάδης αξιοποίησε την πολιτική συγγένεια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και άλλαξε την εικόνα της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ