Με την παραδοχή ότι, ο στόχος της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», είναι η πορεία πρωταθλητισμού στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, η ισοπαλία, χωρίς τέρματα, εναντίον της ομάδας του Λαγκαδά, στο παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο δημοτικό στάδιο Λαγκαδά, μπορεί να θεωρηθεί ως «απώλεια» βαθμών. Ωστόσο, σύμφωνα μ’ αυτούς που συγκαταλέγουν την ομάδα του Λαγκαδά, μεταξύ εκείνων που θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα και θα τερματίσουν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, το τελικό 0-0 μπορεί να είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Α.Ο.Κ. (σ.σ. με τη λογική ότι, όταν μία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι, προσπαθεί, τουλάχιστον, να μην ηττηθεί). Η συνέχεια θα δείξει τι από τα δύο παραπάνω ισχύει.
Όσον αφορά το παιχνίδι, στο α΄ ημίχρονο και οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους και έδειχναν πως θέλουν, πρωτίστως, να διαφυλάξουν τα «νώτα» τους. Όσο κυλούσε ο χρόνος, άρχισαν να βγαίνουν από το «καβούκι» τους και να ψάχνουν την ευκαιρία για να απειλήσουν επιθετικά τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Ο Α.Ο.Κ. είχε μία-δύο καλές στιγμές, αλλά την κλασική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι, λίγο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, όταν ο Νάσος Αθανασίου, τερματοφύλακας της ομάδας της Καβάλας, έδειξε ετοιμότητα και απέκρουσε δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα της Καβάλας μπήκε με περισσότερη διάθεση να «κυνηγήσει» το τέρμα που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Η είσοδος του Μηνά Πτηνόπουλου στο 46ο λεπτό, στη θέση του Ζόραν Ζλατκόφσκι, ο οποίος δεν βοήθησε στο α΄ ημίχρονο και μερικά λεπτά αργότερα, στο 57ο λεπτό, του Χρήστου Κασαπάκη, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάρη Παππά (σ.σ. αποχώρησε, πάλι, με κάποια ενόχληση από μικροτραυματισμό), έδωσαν «πνοή» στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ. Στο 74ο λεπτό, όμως, ο Χρ. Κασαπάκης αποχώρησε κι αυτός από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Μπαντάνης.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (σ.σ. κατά την άποψη μας, η ώρα έναρξης των παιχνιδιών μπορούσε να είναι στις 5μ.μ., ή στις 5:15μ.μ.), αφού η θερμοκρασία ήταν υψηλή, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συνέχισαν την προσπάθεια και στο τελευταίο δεκάλεπτο, περίπου, θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει την επίτευξη ενός τέρματος.
Η ομάδα της Καβάλας, πρώτη, έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο 87ο λεπτό με τον Μηνά Πτηνόπουλο, που επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία και κατέληξε άουτ. Και στον επιπλέον χρόνο του παιχνιδιού, ο Νάσος Αθανασίου έδειξε, ξανά, τα καλά αντανακλαστικά του, αποκρούοντας επικίνδυνο σουτ του αντίπαλου κεντρικού επιθετικού από κοντινή απόσταση. Το 0-0 παρέμεινε και ήταν, μάλλον, δίκαιο αποτέλεσμα, αφού και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Για την ομάδα της Καβάλας άρχισαν το παιχνίδι οι: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Τουμανίδης, Δέντσας, Λαδάκης, Παππάς, Ζλατκόφσκι (σ.σ. έπαιξε τον ρόλο του τραυματία Αλέξη Μελισσόπουλου στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά χωρίς επιτυχία), Μπλιος, Παβίσεβιτς.
Στην κερκίδα του σταδίου Λαγκαδά βρέθηκαν αρκετοί Καβαλιώτες φίλαθλοι, που ενίσχυσαν τον Α.Ο.Κ., αλλά αποχώρησαν, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, απογοητευμένοι από την απώλεια της νίκης. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εορδαϊκός-Νέστος Χρυσούπολης 1-2, Αλμωπός Αριδαίας-Α.Ο. Καρδίας 2-2, Ορφέας Ξάνθης-Μακεδονικός Φούφα 3-2, Απόλλων Καλαμαριάς-Νάουσα 4-0, Δόξα Προσκυνητών-Δόξα Δράμας 0-0, Καμπανιακός-Απόλλων Παραλιμνίου 1-0.
Η βαθμολογία
Απόλλων Καλαμαριάς 6, Νέστος Χρυσούπολης 6, Ορφέας Ξάνθης 4, Δόξα Δράμας 4, Καβάλα 4, Λαγκαδάς 4, Καμπανιακός 3, Α.Ο. Καρδίας 2, Αλμωπός Αριδαίας 1, Δόξα Προσκυνητών 1, Εορδαϊκός 1, Νάουσα 1, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου 0, Μακεδονικός Φούφα 0, Απόλλων Παραλιμνίου 0.
Η 3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα έναρξης παιχνιδιών 4:30μ.μ.)
Καβάλα-Ορφέας Ξάνθης, Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Ο. Καρδίας-Μακεδονικός Φούφα, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου-Αλμωπός Αριδαίας, Δόξα Δράμας-Λαγκαδάς, Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Προσκυνητών, Εορδαϊκός-Καμπανιακός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ